Lockheed Martin: «Τα τουρκικά F-35A βρίσκονται στην Luke AFB και οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται κανονικά» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Lockheed Martin: «Τα τουρκικά F-35A βρίσκονται στην Luke AFB και οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται κανονικά»

"Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο συμβόλαιο ή στην σχέση μας με την Τουρκία ως συνεργάτη και προμηθευτή. Τίποτα δεν άλλαξε" είπε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος του F-35 στην Lockheed Martin Corp.

Δημοσιογράφος του Military.com, ανέφερε πως το πρόγραμμα των τουρκικών F-35A συνεχίζεται κανονικά και τα δυο τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται στην Αεροπορική Βάση Luke.
Σύμφωνα με την Pawlyk, οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται στο πρόγραμμα κανονικά, και όπως προβλέπει το πρόγραμμα.
Η Oriana Pawlyk μίλησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας Greg Ulmer, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του προγράμματος του F-35 στην Lockheed Martin Corp. ο οποίος ξεκαθάρισε πως το συμβόλαιο της εταιρείας υλοποιείται κανονικά και χωρίς παρεκκλίσεις και από τους δυο εταίρους.
Μάλιστα όπως ανέφερε παρά τις συνεχιζόμενες ειδήσεις για επιδείνωση της κρίσης των σχέσεων ΗΠΑ Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Νέα Υόρκη στο Τουρκοαμερικανικό Συμβούλιο, (Türkiye- ABD İş Konseyi (TAİK), που είναι το ύψιστο όργανο προώθησης των τουρκικών συμφερόντων στις ΗΠΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα περάσει σύντομα αυτή η περίοδος της κρίσης με τις ΗΠΑ και ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
"Η στρατηγική μας συνεργασία θα επιβιώσει. Εχει γίνει τόσες πολλές φορές, θα γίνει και τώρα. Πιστεύω πως η στενή φιλία με τις ΗΠΑ θα μετατρέψει την διαδικασία αυτή σε ευκαιρία" είπε χαρακτηριστικά Ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι προς το παρών δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με κακές συνέπειες για τα οικονομικά της χώρας του αλλά υποστήριξε ότι θα περάσει αυτή η περίοδος και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για τις δυο χώρες.
Η ανάγκη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο είναι επιβεβλημένο και για την Τουρκία και για τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διανυθεί η απόσταση που υπάρχει σήμερα μεταξύ των δυο χωρών.
Ιδιαίτερα ανέφερε ότι έχει πολλές ελπίδες ότι γρήγορα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, με όλες τις συνέπειες φυσικά αυτής της εξέλιξης για την ευρύτερη περιοχή, (και για την… Ελλάδα).
Πρώτες αεροπορικές επιδρομές για F-35B
Το "βάπτισμα του πυρός", την πρώτη αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν πριν λίγο F-35B από τον Περσικό Κόλπο καθώς έπληξαν στόχους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
 Νωρίτερα τα F-35B εκτέλεσαν αποστολές αναγνώρισης στην Σομαλία!
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το σκηνικό στην Μέση Ανατολή καθώς δεν έχουμε απλά την πρώτη ανάπτυξη F-35B αλλά και τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές!
Πριν λίγο τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την είδηση.
Σε βίντεο που είχε κυκλοφορήσει μέρες πριν τα F-35B ήταν ήταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα με τον 5ο αμερικανικό Στόλο όπως φαίνεται στο βίντεο με τις συνεχείς πτήσεις  από το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων USS Essex.
Η ομάδα αμφίβιων επιχειρήσεων του Essex μαζί με την 13η Εκστρατευτική Δύναμη βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.
Η ομάδα μεταφέρει 5000 ναύτες και Πεζοναύτες όπως και την VMFA 211, η οποία είναι εξοπλισμένη με μαχητικά F-35B.
Από το Blogger.