Σεισμός στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκαν σπίτια - Μεγάλη κατολίσθηση στην παραλία Μυζήθρες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκαν σπίτια - Μεγάλη κατολίσθηση στην παραλία Μυζήθρες


Οι κατοικίες βρίσκονται στην περιοχή Παναγούλα και κρίθηκαν μη κατοικήσιμες λόγω βράχου που αποκολλήθηκε μετά τον σεισμό – Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στα  σπίτια

Μη κατοικήσιμες κρίθηκαν τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, που διέμεναν οικογένειες, λόγω αποκόλλησης βράχου από το βουνό, μετά τον σεισμό.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ermisnews, που δείχνουν την πολύ μεγάλη κατολίσθηση βράχων που έχει υποστεί η Παραλία Μυζήθρεςκάτω από τον Φάρο του Κεριού.

Μεγάλοι όγκοι βράχων έχουν αποκολληθεί από την σεισμική δραστηριότητα και έχουν σκεπάσει την ακτή της παραλίας από μπορείτε να διαπιστώσετε και στην φωτογραφία.

Με την συνδρομή δυτών μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το λιμάνι, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Το πρωί του Σαββάτου έγιναν έλεγχοι στον τραπεζοειδή του Αγίου Διονυσίου αλλά και στην παραλιακή ζώνη, ενώ το Λιμεναρχείο προχώρησε στην απαγόρευση της πρόσβασης στον εγκάρσιο Βραχιόνα του μώλου Αγίου Νικολάου τοποθετώντας απαγορευτικές κορδέλες: οι τσιμεντένιες διακοσμητικές κολόνες που δημιουργούν τις καμάρες κρίθηκαν επικίνδυνες και αυτό που αναμένεται είναι μέτρα αποκατάστασης που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και στην απομάκρυνση τους.
Από το Blogger.