Οργή από την επιστημονική κοινότητα για τον καθηγητή που είπε πως η Φυσική δεν είναι για γυναίκες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Οργή από την επιστημονική κοινότητα για τον καθηγητή που είπε πως η Φυσική δεν είναι για γυναίκες


Περισσότεροι από 1.600 επιστήμονες υποστηρίζουν μια καμπάνια που καταδικάζει δηλώσεις Ιταλού ερευνητή που υποστήριξε ότι η φυσική «εφευρέθηκε και κατασκευάστηκε από άνδρες». 


Το σχόλιο αυτό έγινε από τον καθηγητή  Alessandro Strumia του Πανεπιστημίου της Πίζας. Σε ομιλία του στο κέντρο πυρηνικής έρευνας (Cern) στη Γενεύη, στις 28 Σεπτεμβρίου, και ενώπιον γυναικών επιστημόνων ο καθηγητής παρουσίασε μια ανάλυση πάνω στη φυσική όπου ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες είναι λιγότερο ικανές να ασχοληθούν με αυτή σε σχέση με τους άνδρες και τιςκατηγόρησε πως καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες θέσεις χάρη στη συζήτηση περί ισότητας των δύο φύλων.
Ως αποτέλεσμα, απαγορεύτηκε στον Strumia να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δρατηριότητα του Cern για τις απαράδεκτες δηλώσεις του. 

Σε απάντησή του, ο καθηγητής δήλωσε στο BBC News πως οι υπογράφοντες προέρχονται ως επί το πλείστον από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πολιτική ορθότητα, την οποία ανέφερε ως πρόβλημα. «Αυτό οδηγεί σε ακαδημαϊκούς που θέλουν να απολύσουν άλλους επειδή έχουν "ηθικά κατακριτέες ιδέες"», τόνισε.
Από το Blogger.