Μάχες στα όρια της Ιντλίμπ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Μάχες στα όρια της Ιντλίμπ


Συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή ανάμεσα σε αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, όχι μακριά από την «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», στην Ιντλίμπ, στην οποία συμφώνησαν Άγκυρα και Μόσχα.
Η σύγκρουση σημειώθηκε μερικές ημέρες πριν από την ημερομηνία που έχει οριστεί για τη δημιουργία της ουδέτερης ζώνης που θα χωρίζει τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου όμως δρουν και οργανώσεις τζιχαντιστών, από τις γειτονικές περιοχές που ελέγχει το καθεστώς του Άσαντ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι πρώτες μάχες έγιναν ανάμεσα σε μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ,  — τζιχαντιστικής παράταξης στην οποία κυριαρχεί ο άλλοτε συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα, και αντάρτες της οργάνωσης Νουρεντίν αλ Ζίνκι, στην πόλη Καφρ Χάλαμπ.
Η τζιχαντιστική οργάνωση φέρεται ότι προσπαθούσε να αιχμαλωτίσει έναν διοικητή των ανταρτών στην πόλη, που βρίσκεται στο απώτατο άκρο του δυτικού τμήματος της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο οι τζιχαντιστές πήραν τον έλεγχο δύο πόλεων, ανάμεσά τους και της Καφρ Χάλαμπ, ενώ τρεις άμαχοι, ένας τζιχαντιστής και δύο μαχητές του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης σκοτώθηκαν.
Από το Blogger.