Αρχίζουν τα δύσκολα για την Ιταλία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αρχίζουν τα δύσκολα για την Ιταλία




Αλλαγές στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Ιταλία ζητά η Κομισιόν, σύμφωνα  με επιστολή με επιστολή που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.
«Με μια πρώτη ανάγνωση το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αποτελεί σημαντική απόκλιση από την δημοσιονομική πορεία που υπέδειξε το συμβούλιο της ΕΕ», αναφέρει η επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica. Παραλλήλως η Επιτροπή ζητά από τις ιταλικές αρχές, «να βεβαιώσουν ότι ο προϋπολογισμός είναι σύμφωνος με τους κοινούς φορολογικούς κανόνες».
Σύμφωνα με την  La Repubblica «πρόκειται για σαφή έκκληση να αλλάξει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που είναι και η τελευταία χρήσιμη ημερομηνία για την κατάθεση της τελικής μορφής του στις Βρυξέλλες».
Σημειώνεται ότι η αρνητική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά, κυρίως, την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, η οποία, για το 2019, προβλέπεται να φτάσει στο 2,4%.

Από το Blogger.