Διπλωματικό θρίλερ με Σαουδάραβα δημοσιογράφο στην Τουρκία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Διπλωματικό θρίλερ με Σαουδάραβα δημοσιογράφο στην Τουρκία


Έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι, ξεκίνησαν εισαγγελείς στην Τουρκία. Τα ίχνη του Χασόγκι χάθηκαν πριν τέσσερις ημέρες μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, και το θέμα προκαλεί διπλωματικές τριβές ανάμεσα στο Ριάντ και την Άγκυρα.
Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σαουδαραβικές αρχές θα επιτρέψουν στην Τουρκία να ερευνήσει το προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις αντικρουόμενες αναφορές που κάνουν οι δύο χώρες σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισής.
Ο Χασόγκι μπήκε στο προξενείο την περασμένη Τρίτη και η Άγκυρα λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως βγήκε από το κτίριο, ενώ το Ριάντ υποστηρίζει ότι βγήκε από το κτίριο την ίδια μέρα. Η τουρκάλα μνηστή του Χασόγκι έχει δηλώσει ωστόσο ότι ο δημοσιογράφος, ο οποίος  επικρίνει συχνά την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Η ίδια μάλιστα, η οποία τον συνόδευε και τον περίμενε έξω από το προξενείο μέχρι την ώρα που έκλεισε, δήλωσε ότι ο Χασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, δεν εθεάθη ποτέ ξανά μετά την είσοδό του στο κτίριο.
Την υπόθεση παρακολουθούν στενά και Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Χασόγκι εξακολουθούσε να βρίσκεται στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος είχε πάει στο προξενείο για να πάρει ένα επίσημο έγγραφο που χρειαζόταν προκειμένου να παντρευτεί την τουρκάλα μνηστή του.
Από το Blogger.