ΝΔ κατά κυβέρνησης: Μεγάλη μπίζνα το μεταναστευτικό – Οσμή σοβαρού σκανδάλου με τα κονδύλια. - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΝΔ κατά κυβέρνησης: Μεγάλη μπίζνα το μεταναστευτικό – Οσμή σοβαρού σκανδάλου με τα κονδύλια.


Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση της επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας στη Bουλή για τη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανα λόγο για πράξεις και παραλείψεις που έχουν οσμή σοβαρού σκανδάλου και ότι έχουν μετατρέψει το μεταναστευτικό σε μία μεγάλη μπίζνα. Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπενοικίασε αγροτεμάχιο στην Μηλιά Πιερίας έναντι 2.500 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο κέντρο φιλοξενίας, όταν η διαχειρίστρια του ακινήτου το έχει ενοικιάσει με 2.500 ευρώ το χρόνο.
«Εχουμε δεχθεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να είναι στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής. Εικόνες ντροπής, απάνθρωπης μεταχείρισης, ανασφάλειας, εξαθλίωσης μεταδίδονται από τα Εληνικά νησιά. Υπάρχει συμφωνία για τη διαχείριση αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης δεν υλοποιείται. Μηδενικές οι επιστροφές. Βασανιστικά αργές οι διαδικασίες του ασύλου», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Περίπου 20 από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μας έχουν κάνει πρωτοσέλιδα. Αντίστοιχα συμπεράσματα βγήκαν και από τους Γερμανούς βουλευτές που επισκέφτηκαν την Μόρια. Βιασμοί, απάνθρωπες συνθήκες, υγειονομικά προβλήματα», συμπλήρωσε.
Σε υψηλούς τόνους ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Θέλετε να μετατρέψετε τα χρήματα του μεταναστευτικού σε μια μεγάλη μπίζνα. Τελικά μόνο εσείς βγήκατε από το μνημόνιο, όλοι οι άλλοι είμαστε μέσα», τόνισε η Σοφία Βούλτεψη.
«Πράξεις και παραλείψεις που έχουν οσμή σοβαρού σκανδάλου. Όλα θα ελεγχθούν και ειδικά οι αχυράνθρωποι που δρουν στα νησιά», υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι έχει νόμους για το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει από τη χώρα και αυτό απαιτεί συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», τόνισε ο Νότης Μηταράκης. «Τα μισά από τα ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται πλέον εκτός δομών φιλοξενίας.
Διαχειρίζεστε εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς να συμμορφώνεστε με τους κανόνες που ένα κράτος πρέπει να έχει στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων», συμπλήρωσε.
Από το Blogger.