Μείωση της αντικειμενικής αξίας ακινήτων στο νόμο Κατσέλη θέλουν οι τράπεζες


Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτιμούν ότι το 20%-25% των οφειλετών δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξής τους

Ξεκίνησε μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο σκανάρισμα 200.000 δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αίτημα για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο Ειρηνοδικείο.
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», τα χρέη της στις τράπεζεςδιαμορφώνονται στα επίπεδα των 17 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. αφορούν οφειλές από την κατηγορία της στεγαστικής πίστης.
Οι τράπεζες θεωρούν, ότι η ταχύτερη ανάκτηση των συγκεκριμένων δανείων αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, θέλουν να μειωθεί από τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς το πλαφόν στην αντικειμενική αξία των ακινήτων που μπορούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη αφού υπάρχει παράταση στην ισχύ του.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι το 20%-25% των συγκεκριμένων οφειλετών είναι δανειολήπτες που δεν πληρούν τα κριτήρια του ισχύοντος προστατευτικού πλαισίου για την κύρια κατοικία.
Όσον αφορά τον εντοπισμό τους, θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία PWC και τον Τειρεσία και έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες, καταλήγει το δημοσίευμα.
  • Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.