Το... γύρισε στον φεμινισμό ο Ερντογάν: Γιατί δεν επιτρέπεται να μπαίνουν οι γυναίκες στα τζαμιά; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Το... γύρισε στον φεμινισμό ο Ερντογάν: Γιατί δεν επιτρέπεται να μπαίνουν οι γυναίκες στα τζαμιά;


Στροφή στον.. φεμινισμό αποφάσισε να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ρωτώντας το αυτονόητο, αλλά κατεστημένο αιώνων στον μουσουλμανικό κόσμο.
«Γιατί οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στα τζαμιά; To λέει κανένας στίχος του κορανίου; To λέει καμία παράδοση; Εγώ ξέρω ό,τι διάβασα, ό,τι είδα και ό,τι άκουσα. Εμένα οι ιεροδιδάσκαλοί μου δεν μου έμαθαν κάτι τέτοιο. Επομένως, ποιος και από ποιο κεφάλι κατέβηκε κάτι τέτοιο; Πρέπει επιτέλους να γκρεμίσουμε αυτά τα λάθος ταμπού», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να συσπειρώσει τον λαό, ακόμη και τις γυναίκες, γύρω από τη θρησκεία και την προσευχή.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα προς θρησκευτικούς λειτουργούς από όλη την επικράτεια στο προεδρικό παλάτι, ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο τζαμί, όπως επίσης προέτρεψε και τις γυναίκες να πηγαίνουν να προσεύχονται στα τεμένη, γιατί –όπως είπε- το τζαμί είναι το σπίτι των Μουσουλμάνων κι έτσι πρέπει να διαφημίζεται.
«Αν χτίζουμε το μέλλον, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα πρέπει να φροντίζουμε και να προτρέπουμε και τους άλλους ώστε η ζωή να έχει ως κέντρο της το τζαμί», δήλωσε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας.
Γενικά στο μουσουλμανικό κόσμο, η ανδροκρατούμενη θρησκευτική παράδοση δεν θέλει τις γυναίκες να πηγαίνουν στα τζαμιά για προσευχή, παρά μόνο οι άνδρες. Ή σε περίπτωση που πάνε, δεν θα πρέπει να υπάρχουν άνδρες εκείνη την ώρα στο τζαμί.
Πηγή: ant1news.gr
Από το Blogger.