Οι αλυσίδες που επενδύουν σε μεγάλα υποκαταστήματα στην καρδιά της Ομόνοιας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι αλυσίδες που επενδύουν σε μεγάλα υποκαταστήματα στην καρδιά της Ομόνοιας



Το μέγεθος της επένδυσης δείχνει τις προσδοκίες που υπάρχουν για την αγορά του κέντρου που υπέστη μεγάλο πλήγμα κατά την κρίση

Δυο μεγάλες μπράντες στην ελληνική αγορά, στο χώρο του λιανεμπορίου, κάνουν μεγάλη «απόβαση» στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Η περιοχή του κέντρου και κυρίως της Ομόνοιας υπέστη μεγάλο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης και απαξιώθηκε πολύ. Ωστόσο, πλέον φαίνεται πως οι προσδοκίες για ανάκαμψη είναι πολύ βάσιμες αφού μεγάλες αλυσίδες επενδύουν σημαντικά ποσά ανοίγοντας μεγάλα υποκαταστήματα στην περιοχή.
Τα δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δανέζικη φίρμα Flying Tiger αλλά και η αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Galerie de Beaute.
Οι δυο εταιρείες θα στεγάσουν τα γειτονικά τους υποκαταστήματα στο πάλαι ποτέ μέγαρο του Excelsior. Το τετραώροφο κτίριο, στις οδούς Πανεπιστημίου και 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στην Ομόνοια, με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Τσίλερ, στέγαζε παλαιότερα το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια στέγασε εργασίες της Εθνικής Τράπεζας ωστόσο μετά παρήκμασε.



Πηγή φωτογραφιών Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Οι Flying Tiger και Galerie de Beaute αξιοποιούν τώρα το ισόγειο του τετραώροφου μεγάρου, συνολικής επιφάνειας άνω των 700 τετραγωνικών μέτρων για να ανοίξουν τα υποκαταστήματά τους, μεγέθους 250 και 500 περίπου τ.μ. αντιστοίχως.

Τι λένε οι αριθμοί για την ανάκαμψη της αγοράς

Τα χρόνια που ακολούθησαν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το 2010, μετέτρεψαν αρκετές συνοικίες της Αθήνας, και κυρίως το κέντρο, σε περιοχές – φαντάσματα. Τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και τα κλειστά καταστήματα ήταν η εικόνα που επικρατούσε.
Ωστόσο, οι επενδύσεις σε κτίρια του κέντρου της πόλης, που θα αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και άλλες, δείχνουν μια σημαντική αντιστροφή του κλίματος.
Οι αριθμοί συνηγορούν σε αυτό. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, το πρώτο οκτάμηνο του 2018 (Ιανουάριος – Αύγουστος) άνοιξαν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν. Ειδικότερα, στο οκτάμηνο συστάθηκαν 23.028 επιχειρήσεις, 1.185 περισσότερες από το 2017 (αύξηση 5,4% σε ετήσια βάση ενώ έκλεισαν και διαγράφηκαν από τα μητρώα 11.974 επιχειρήσεις, 5.120 λιγότερες από το 2017.
Ειδικά για την περιοχή της Ομόνοιας, υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες για την ανάσταση της αγοράς με πολλές επιχειρήσεις που προσελκύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των καταναλωτών (δηλαδή μικρά και μεσαία εισοδήματα) να έχουν πλάνα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

 News.gr
Από το Blogger.