Oμολογία-ΣΟΚ της Παπακώστα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Θα τη ψηφίσουμε… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Oμολογία-ΣΟΚ της Παπακώστα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Θα τη ψηφίσουμε…


Καλεσμένη βρέθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, όπου κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί ανέλαβε χρέη υπουργού αλλά και να σχολιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ερωτηθείσα γιατί μπήκε στην κυβέρνηση, στην οποία στο παρελθόν ασκούσε δριμεία κριτική, επανέλαβε ότι, «είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης», ξεκαθάρισε ότι «η ‘καραμαλνική σχολή’ δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή» και εξήγησε ότι «τότε ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός. Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες».

Απαντώντας επιπλέον στα όσα λέγονται ότι «μπήκε για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ότι «δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό».
Σε ότι, αφορά τη Συμφωνία με τα Σκόπια, η κα Παπακώστα είπε πως «αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα τη ψηφίσουμε».
««Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε», δήλωσε, λέγοντας πως «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».
Από το Blogger.