Συνεχίζουν να προσεγγίζουν τον βρετανικό εναέριο χώρο τα ρωσικά βομβαρδιστικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζουν να προσεγγίζουν τον βρετανικό εναέριο χώρο τα ρωσικά βομβαρδιστικά


Ακόμη μια βόλτα… συγνώμη μια αναχαίτιση πραγματοποίησαν μαχητικά της Βασιλικής Αεροπορίας χτες 31 Οκτωβρίου, σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τα οποία πλησίασαν τον βρετανικό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας τα αεροσκάφη απογειώθηκαν ως προληπτικό μέτρο για την αποτροπή εισόδου των ρωσικών αεροσκαφών στον βρετανικό εναέριο χώρο αν και όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου σημείωσε ότι τα ξένα ίχνη δεν φαίνεται να αποτελούσαν απειλή για τον βρετανικό εναέριο χώρο.
Τον περασμένο μήνα συνολικά 20 γαλλικά και βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν στην Βόρεια θάλασσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολεμική Αεροπορία το 2016 είχε εμπλακεί σε 86 αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη, το 2017 είχε εμπλακεί σε 176 αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη και το 2018 (μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018) σε 72 αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη, έτσι για την ιστορία και για να έχουμε μια σύγκριση για τις συνθήκες υπο τις οποίες επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις υπο συνθήκες οικονομικής κρίσης και περικοπών των δαπανών.
Από το Blogger.