ΟΠΕΚΑ: Σήμερα πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα

Στην τέταρτη καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων προχωρά σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ.


Ειδικότερα, καταβάλλονται σε 933 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά τους επιδόματα.Συνολικά θα καταβληθούν 479.622 ευρώ. Οι 232 εξ' αυτών είναι νέοι δικαιούχοι που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα τωντακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ. Ανάμεσά τους είναι Άτομα με Αναπηρία από τοπιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.
Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί άλλες τρεις πληρωμές στις 31 Αυγούστου, στις 4 Οκτωβρίουκαι στις 30 Οκτωβρίου. Οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισματων μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη τουεπόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Νοέμβριο του 2018.
Οι δικαιούχοι ΑμεΑ που είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη, στην δεύτερη ή στην τρίτη πληρωμή θαεισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στον μήνα Νοέμβριο. Οι 933 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο πουέχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
Εφεξής η πληρωμή των Ατόμων με Αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικάδιαστήματα. Καθώς σταθεροποιείται η καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων ανάμήνα στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, στόχος είναι το ίδιο να γίνει και μετο σύνολο των αναπηρικών επιδομάτων που περνούν στην δικαιοδοσία του ΟΠΕΚΑαπό το 2019.
Η ηλεκτρονική διαδικασία, άλλωστε, την οποία εισήγαγε το πιλοτικόπρόγραμμα στοχεύει στην διευκόλυνση του οικογενειακού προγραμματισμού τωνδικαιούχων, ώστε όλοι να εισπράττουν τα επιδόματα που δικαιούνται ανά μήνα καισε γνωστή ημερομηνία. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.
Από το Blogger.