Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο δήμος της Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο δήμος της Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στον πρωθυπουργό για το αν θα επιλέξει να ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με τον υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας. Το γεγονός ότι ακόμα και χθες τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου είχαν επιλέξει να τηρήσουν “σιγή ιχθύος” προκαλεί προβληματισμό και σκέψεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Σκουρλέτη χρειάζονται τελικά περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν στην υποψηφιότητα που θα διεκδικήσει μια θέση στο Μέγαρο της οδού Αθηνάς.
Αν το όνομα δεν ανακοινωθεί το επόμενο 48ωρο θα πρέπει να βρεθεί σύντομα ο χρόνος για να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή αφού σύμφωνα με το καταστατικό την υποψηφιότητα πρέπει να εγκρίνει το όργανο. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ιδιαιτέρως “βαρύ” τον Δεκέμβριο με ταξίδια σε Ρωσία, Μαρόκο, Βρυξέλλες και Κύπρο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τετάρτης έβαλε ένα περιθώριο δυο ημερών προκειμένου να λυθεί ο “γρίφος“ της πρωτεύουσας.
Η σημερινή εισήγηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι ενδεικτική των προθέσεών του, ενώ όλη η διαδικασία το Σαββατοκύριακο είναι κομβική και θα αναδείξει το προφίλ του προσώπου που προτιμούν οι 151 του κόμματος για τον δήμο της Αθήνας.
Ακόμα και η πολυσυζητημένη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμματέα με εκπροσώπους της “Ανοιχτής Πόλης” δεν έγινε γνωστό αν πραγματοποιήθηκε. Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και από πολλά στελέχη θεωρήθηκε απαραίτητο η παράταξη του δήμου της Αθήνας να ενημερωθεί για τις προθέσεις της ηγεσίας αφού θα κληθεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα που θα προκριθεί.
Όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα  Νάσου Ηλιόπουλου παραμένει στο τραπέζι. Εκτός από “μπαλαντέρ” σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια προσωπικότητα με πιο υπερκομματικά χαρακτηριστικά, πολλοί θεωρούν πως ο 34χρονος υφυπουργός Εργασίας θα μπορούσε να βαδίσει στα χνάρια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο κ. Ηλιόπουλος έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στο κόμμα που είδαν από την πρώτη στιγμή πολύ θετικά το ενδεχόμενο να αφήσει το χαρτοφυλάκιό του και να διεκδικήσει τον δήμο.
Αρκετοί είναι οι κυβερνητικοί που έχουν προκρίνει από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα μιας γυναίκας που θα μπορέσει να κοντράρει τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως “κρούσεις” έχουν γίνει, ωστόσο περισσότερα στοιχεία για τα πρόσωπα και τα αποτελέσματα των συζητήσεων δεν υπάρχουν.
Χθες επανήλθαν στο προσκήνιο οι πληροφορίες που ήθελαν πως από την Ηρώδου Αττικού έχουν “βολιδοσκοπήσει” και πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού. Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν αυτό που ακούστηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο Μαξίμου με τον ίδιο να αποφεύγει να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες και να αναχωρεί για τις ΗΠΑ.
Από το Blogger.