Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «καίει» με επιστολή του, τον Κώστα Σημίτη


Αποκαλύψεις, που θα φέρουν τα «πάνω-κάτω» στα πολιτικά πράγματα της χώρας και κυρίως της κεντροαριστεράς, περιέχει 9σέλιδη επιστολή ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που φέρνει στην δημοσιότητα η αυριανή έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα».
Στην επιστολή του αυτή, την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει «καταπέλτη», το κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του κόμματος και υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, άλλα και του Κώστα Σημίτη, «καίει», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Η εφημερίδα, που δημοσιεύει την επιστολή, κάνει λόγο για «ένα δριμύ κατηγορώ σε βάρος του αρχιερέα του εκσυγχρονισμού για το σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψε και για τη δεξιόστροφη πολιτική που άσκησε στα χρόνια της πρωθυπουργίας του».
Ο κ. Σημίτης και η υπόθεση Παπαντωνίου
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών έφεραν στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, τις πολιτικές ευθύνες του κ. Σημίτη.
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Εστία», πριν από τήν λήψη τών επίμαχων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ γιά τούς εξοπλισμούς, μεταξύ των οποίων και για τις φρεγάτες, προηγήθηκαν τέσσερεις μυστικές συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργου Αμύνης, Γιάννου Παπαντωνίου: Στις 12 Φεβρουαρίου 2002, την 1η Αυγούστου 2002, στις 30 Νοεμβρίου 2002 και στις 30 Νοεμβρίου 2003.
Συνεπώς ο κ. Σημίτης γνώριζε και ενέκρινε τις αποφάσεις ώστε σήμερα να μην δικαιολογείται να χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» τον πρώην υπουργό του.
Στο άρθρο του ο διπλωματικός αναλυτής καί εκδότης του περιοδικου «Άμυνα & Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας αναφέρει πως, Σημίτης καί Παπαντωνίου, υπό τήν πίεση του τότε Καγκελλαρίου Σρέντερ, αναθεώρησαν αποφάσεις καί προχώρησαν σε κατακυρωτικές διαταγές για μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα οπως τα Leopard και τα υποβρύχια!
Εάν, λοιπόν, ο κ. Παπαντωνίου είναι πολιτικά ένοχος, (τα λοιπά θα τα βρεί η Δικαιοσύνη), τότε και ο κ. Σημίτης είναι πολιτικά συνένοχος. Κατά μία πληροφορία, επίσης, τό ΓΕΝ είχε εκφράσει επιφυλάξεις τότε, για το πρόγραμμα των φρεγατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.