Δολοφονία Κατσίφα: Ένας μήνας χωρίς καμία απάντηση από την αλβανική πλευρά – Τι απέγινε το οπτικοακουστικό υλικό; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Δολοφονία Κατσίφα: Ένας μήνας χωρίς καμία απάντηση από την αλβανική πλευρά – Τι απέγινε το οπτικοακουστικό υλικό;

Ένας μήνας συμπληρώθηκε σήμερα από την εκτέλεση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).
Έως σήμερα οι αλβανικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει δημόσια όλα εκείνα τα τεκμήρια και αποδεικτικά στοιχεία, που θα επιβεβαιώνουν τα όσα επίσημα υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή. Ότι δηλαδή ο Κατσίφας έχασε τη ζωή του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν αρνήθηκε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ κατά των ανδρών της RENEA.
Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε κάθε ευνομούμενο κράτος, οι αλβανικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη δημόσια το όπλο (αδιευκρίνιστο ακόμη εάν ήταν καλάσνικοφ ή άλλο τυφέκιο τροποποιημένο), το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, τους τελαμόνες με τις σφαίρες που φέρεται να είχε επάνω του ο Κατσίφας και τ’ αποτελέσματα των δύο αμφιλεγόμενων ιατροδικαστικών εξετάσεων που πραγματοποίησαν οι Αλβανοί σε Αργυρόκαστρο και Τίρανα.
Το σημαντικότερο αποδεικτικό στοιχείο, ωστόσο, το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της RENEA, φαίνεται πως επισήμως δεν υπάρχει, αφού η αλβανική αστυνομία αρνείται πως έχουν καταγραφεί όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες και οδήγησαν στην εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Μιλώντας ωστόσο στις 20/10/2018 στο δελτίο ειδήσεων του REPORT TV, ο πρώην αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας και των επίλεκτων της RENEA, Ερζέν Μπρετσάνι, είχε δηλώσει κατηγορηματικά: “Έχουμε άτομα ειδικά και μόνο για να καταγράφουν κάθε κίνηση στις επιχειρήσεις της RENEA”. Δυο μέρες μετά, η αλβανική Αστυνομία ανακοίνωνε επίσημα πως δεν υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση κατά του Κατσίφα. Ωστόσο, ένα απλό “γκουγκλάρισμα” είναι αρκετό, για να δει κάποιος στο Διαδίκτυο δεκάδες βίντεο από επιχειρήσεις των επίλεκτων της αλβανικής Αστυνομίας.
“Πιστεύετε πώς θα υπήρχε βίντεο που να δείχνει τον Κατσίφα να πυροβολεί αλά Ράμπο με το καλάσνικοφ στο χέρι κατά των ανδρών της RENΕΑ και δεν θα το είχαν βγάλει από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα οι Αλβανοί, προκειμένου να μην ηρωοποιηθεί ο 35χρονος;” διερωτήθηκε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας στο protothema.gr την άρνηση των αλβανικών αρχών πως υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από την επιχείρηση στους Βουλιαράτες.
Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, μια και την υπόθεση των συνθηκών της εκτέλεσης Κατσίφα διερευνά ήδη και η ελληνική Δικαιοσύνη, να ακολουθηθεί στο μέλλον ό,τι συνέβη και με τους δολοφόνους των Σολωμού και Ισαάκ το 1996 στην Κύπρο, με έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης, αν και αυτό για την ώρα αποτελεί “σενάριο” με έντονες πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις.
Από το Blogger.