Τσίπρας: Δώστε μου συντάξεις, αλλιώς πάω εκλογές και πάει η Συμφωνία των Πρεσπών - Γερμανοί: "Πάρε συντάξεις, δώσε Μακεδονία"* - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Τσίπρας: Δώστε μου συντάξεις, αλλιώς πάω εκλογές και πάει η Συμφωνία των Πρεσπών - Γερμανοί: "Πάρε συντάξεις, δώσε Μακεδονία"*

Είναι τραγικό να βλέπεις τους Σκοπιανούς να εξευτελίζουν τη χώρα σου. 
Όταν υπογραφόταν η επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Σκοπίων, είχαμε προειδοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο – αναφέροντας μάλιστα και ως παραδείγματα προς αποφυγήν τη Συνθήκη της Λοζάνης και τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου. Είπαμε τότε ότι στην πρώτη συμφωνία αφήσαμε «χαραμάδα» την οποία εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία και οδήγησε τα πράγματα σε ντε φάκτο ανατροπή της Συνθήκης εις βάρος της Ελλάδας, εκδιώκοντας από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο περίπου 150.000 Έλληνες. Αυτό οδήγησε στην ανατροπή των ισορροπιών που εξασφάλιζε η Συνθήκη, αφού οι μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης που εξαιρέθηκαν της Ανταλλαγής σήμερα αριθμούν τις 120.000 πολίτες, ενώ οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου δεν ξεπερνούν τις 2.000 γηρασμένες ψυχές.
Γιατί έγινε αυτό; Μα γιατί δεν υπήρχε άρθρο στη Συνθήκη που θα καθιστούσε υποχρεωτική την αριθμητική ισορροπία.
Αν υπήρχε, οι Τούρκοι θα ήξεραν ότι για κάθε Έλληνα που θα έδιωχναν με οποιονδήποτε τρόπο από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, θα αναχωρούσε εντός 24 ωρών ένας μουσουλμάνος του ίδιου φύλου και της ίδιας ηλικίας.
Έτσι, η αβελτηρία των διπλωματών και των πολιτικών που διαπραγματεύτηκαν τη Συνθήκη κληροδότησαν στην πατρίδα ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον και το σταματώ εδώ.
Όταν γίνονταν ακόμα διαβουλεύσεις για τις επίσης επαίσχυντες Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, βραβευμένος με Νόμπελ ποίησης, Γιώργος Σεφέρης, είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο το Υπουργείο Εξωτερικών και την Κυβέρνηση της εποχής. «Μην υπογράφετε τις συμφωνίες αυτές, γιατί έτσι φέρνετε τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο».
Τελικά ο τουρκικός στρατός ήλθε στην Κύπρο το 1974, όπου και παραμένει, με την τουρκική κυβέρνηση να επικαλείται το «δικαίωμα» που της έδωσαν οι προαναφερθείσες συμφωνίες.
Πάμε τώρα στην πατσαβούρα που λέγεται Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Συμφωνία υποτίθεται ότι έγινε για ισχύσει erga omnes (για όλες τις χρήσεις) το «Βόρεια Μακεδονία» και για να απαλειφθούν από το σύνταγμα των Σκοπίων εκείνα τα άρθρα και οι αναφορές που παραπέμπουν στην ύπαρξη εθνικά «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, καθώς και οποιασδήποτε αναφοράς που θα επέτρεπε εδαφικές ή άλλες διεκδικήσεις του κράτους των Σκοπίων από την Ελλάδα.
Ακριβώς επειδή η Ελλάδα τον 20ό αιώνα υπέγραψε δυο συμφωνίες που αποδείχθηκαν καταστροφικές για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου, και για την εθνική ασφάλειας της Ελλάδας λόγω Δ. Θράκης, θα περίμενε κανείς η Συμφωνία των Πρεσπών να είναι γραμμένη έτσι ώστε να μην αφήνει καμία χαραμάδα που θα οδηγούσε σε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις στο εγγύς ή και στο απώτερο μέλλον.
Αν και παραμένει πεποίθησή μας ότι το όνομα είναι η πηγή του «αλυτρωτισμού» και ότι από τη στιγμή που δέχεσαι ότι υπάρχει «Βόρεια Μακεδονία», ενώ δεν υπάρχει, θα ακολουθούσαν η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, που επίσης δεν υπάρχουν, και το σύνταγμα των Σκοπίων είναι ένα τεράστιο θέμα, και όσον αφορά την υποχρέωση τροποποίησής του που ανέλαβαν τα Σκόπια με την υπογραφή της Συμφωνίας για να σώσουν τα προσχήματα οι εννιά ακαδημαϊκοί που επεξεργάστηκαν αυτήν την πατσαβούρα εξ ονόματος της Ελλάδας, θα περίμενε κανείς να είχαν φροντίσει να μην μας πιάσουν κορόιδα οι Σκοπιανοί.
Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος έχει κάνει μια ιδιαιτέρως εύστοχη ανάλυση των τροποποιήσεων που πέρασαν από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Σκοπίων και αποδεικνύει επιστημονικώ τω τρόπω ότι και «ο αλυτρωτισμός παραμένει» στα αναθεωρημένα νέα άρθρα του Συντάγματος και η ίδια η Συμφωνία παραβιάζεται, αφού οι αλλαγές προβλέπεται να ισχύσουν μετά την κύρωση της Συμφωνίας από την Ελλάδα, ενώ η Συμφωνία άλλα....



*Ο τίτλος "Τσίπρας: Δώστε μου συντάξεις, αλλιώς πάω εκλογές και πάει η Συμφωνία των Πρεσπών - Γερμανοί: "Πάρε συντάξεις, δώσε Μακεδονία", είναι εκτίμηση και δεν αποτελεί δημοσιογραφική πληροφορία.
Από το Blogger.