Η «Πηνελόπη» έφερε τα πρώτα χιόνια στην Αττική – Επιδείνωση του καιρού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η «Πηνελόπη» έφερε τα πρώτα χιόνια στην Αττική – Επιδείνωση του καιρού

Το πρώτο χιόνι έπεσε στην Πάρνηθα ενώ κάτω από το μηδέν οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. - Ποια είναι η πρόγνωση καιρού.
Τα πρώτα χιόνια  σε ορισμένες περιοχές και απότομη πτώση της θερμοκρασίας έφερε η κακοκαιρία με την ονομασία  «Πηνελόπη»που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας.  Ήδη σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, το τοπίο έχει γίνει άσπρο ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση ακόμα και 10 βαθμούς σε λίγες ώρες.
Η «Πηνελόπη» φέρνει ένα ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας, με πολλές περιοχές της χώρας να έχουν ήδη ντυθεί στα «λευκά». Για σήμερα Πέμπτη ο καιρός  προβλέπεται να έχει χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής στέρεας, της Ευβοίας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Aπό αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Την ίδια στιγμή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νοτιά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι είναι θυελλώδεις ενώ αυτή την ώρα πυκνή ομίχλη έχει καλύψει την Πάρνηθα.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Καταφύγιο Μπάφι, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook. Αυτήν την ώρα η θερμοκρασία είναι στο μείον ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο καταφύγιο είναι ανοικτοί και δεν χρειάζονται αλυσίδες.

Τα πρώτα χιόνια στην Κοζάνη

Το βράδυ της Τετάρτης έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Κοζάνη, χωρίς, ευτυχώς, να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Ισχυρή ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε στις ορεινότερες περιοχές του νομού.

«Στα λευκά» η Σαμοθράκη

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Σαμοθράκη, με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Λόγω του χιονιά σήμερα ήταν κλειστός ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο

Στη Λέσβο, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια αλλά και στο οδικό δίκτυο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καλούνται να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που κινδύνευσε η ζωή τους.
Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Που χρειάζονται αλυσίδες

Γρεβενά

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Καστοριά

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 180 έως 280 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).
Η κυκλοφορία των οχημάτων σ τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και στον Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Κοζάνη

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού , καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Φλώρινα

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
– από το 8ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας)
– από το 20ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και
– στην Επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και στον υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Δείτε που χιονίζει:

Νεραϊδοχώρι Τρικάλων
https://neraidochoricam.forecastweather.gr

Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για περαιτέρω επιδείνωση καιρού

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ανέβασε τον χάρτη των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από ισχυρές καταιγίδες.

Από το Blogger.