Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά προτείνει η Εισαγγελέας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά προτείνει η Εισαγγελέας

Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους προτείνει η εισαγγελέας για τους οκτώ που προφυλακίστηκαν ως εμπλεκόμενοι στο αποκαλούμενο «κύκλωμα του χρυσού», μεταξύ αυτών και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.
Κατά την εισαγγελική λειτουργό , λόγω του ότι υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές απόψεις για το εάν έχει τελεστεί το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, οι 8 πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η εισαγγελική αρχή εμμένει στην νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στην προκειμένη περίπτωση στοιχειοθετείται. Όμως, λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, προτείνει την αποφυλάκισή τους έως ότου λυθεί το εν λόγω ζήτημα. Να σημειωθεί, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας τέθηκε αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Η ανακρίτρια έστειλε τότε σχετικό ερώτημα στην ΑΑΔΕ, και κατόπιν της απάντησης που έλαβε αφέθηκαν ελεύθεροι οι 23 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την
προηγούμενη Δευτέρα. Τον τελευταίο λόγο πάντως για τους 8 έχει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να αποφανθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Από το Blogger.