Το Reuters καταργεί 3.200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Το Reuters καταργεί 3.200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020

Κλείνει το 30% των γραφείων του, περιορίζει τη δράση του σε 133 πόλεις και μειώνει το έμψυχο δυναμικό του κατά 12%

Ο αμερικανοκαναδικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει 3.200 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει το κλείσιμο του 30% των γραφείων του σε όλον τον κόσμο.

Η παγκόσμια παρουσία του πρακτορείου οικονομικών και γενικών ειδήσεων θα περιοριστεί το 2020 σε μόνο 133 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Όπως εξήγησε ο όμιλος σε επενδυτές στο Τορόντο, θα μειωθεί το προσωπικό του κατά 12%.

"Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους (σ.σ. που πρόκειται να απολυθούν) έχουν ήδη ενημερωθεί" για τα μέτρα αυτά, είπε ένας εκπρόσωπος του ομίλου, ο Ντέιβιντ Κράντγουελ.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Τορόντο, επιδιώκει να φτάσει η ετήσια ανάπτυξή της στο 4,5% το 2020 (από 3,5% σήμερα) με την απλούστευση των εμπορικών επιχειρήσεών της και την αύξηση του αριθμού των πελατών της.

Στα μέσα Νοεμβρίου, το πρακτορείο Reuters News (ειδικεύεται στις γενικές ειδήσεις και αντιπροσωπεύει το 6% του κύκλου εργασιών του ομίλου) είχε επιβεβαιώσει ότι αναδιαρθώνει τα ευρωπαϊκά γραφεία του, κάτι που μεταφράζεται σε καταργήσεις θέσεων εργασίας κυρίως στις υπηρεσίες που παράγουν ειδήσεις σε δύο γλώσσες, στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Από το Blogger.