Κόστος «μαμούθ» για τα αναδρομικά καταγράφει κυβερνητική έκθεση (vid) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Κόστος «μαμούθ» για τα αναδρομικά καταγράφει κυβερνητική έκθεση (vid)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, το κόστος των μαζικών προσφυγών πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα έχουν αναδρομικά από το 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2015, αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, στην έκθεση που έχουν συντάξει τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, και την οποία παρουσίασε αποκλειστικά το OPEN, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, εκτιμάται ότι στην περίπτωση που κριθεί τελεσίδικα η επιστροφή αναδρομικών από το 2012 έως και το τέλος του 2018, το κόστος θα αγγίξει τα 29 δισ. 80 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, κυβερνητικοί παράγοντες δίνουν μηδενικές πιθανότητες να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς -όπως επισημαίνουν- εναρμονίστηκε πλήρως με την κρίση του Συμβουλίου Επικρατείας, θέτοντας καινούργιους ενιαίους κανόνες για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσό επιστροφών θα πλησιάσει τα 17 δισ.  45 εκατομμύρια ευρώ, εάν κριθεί ότι οι επιστροφές αφορούν το διάστημα από την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015, έως και το τέλος του 2018.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση το κόστος μιας ενδεχόμενης επιστροφής αναδρομικών είναι θηριώδες και απαγορευτικό για το Ασφαλιστικό και τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό, από τα συναρμόδια υπουργεία εκπονούνται ήδη σενάρια σταδιακής εξόφλησης όσων συνταξιούχων δικαιωθούν.
Από το Blogger.