Μάτι έξι μήνες μετά: Τα προβλήματα παραμένουν και η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Μάτι έξι μήνες μετά: Τα προβλήματα παραμένουν και η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη

Έχουν περάσει έξι μήνες από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και πίσω από τα μεγάλο λόγια και τις υποσχέσεις η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και σκληρή για τους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους.


Η καταστροφή στο Μάτι 

Έξι μήνες μετά την φονική πυρκαγιά πώς είναι τώρα η κατάσταση και αν έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατεύσουν τους κατοίκους και όσες περιουσίες έχουν μείνει όρθιες από την κακοκαιρία;
Βρισκόμαστε έξι μήνες μετά από την πυρκαγιά και ακόμη ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να δώσει ούτε καν οικοδομικές άδειες για την επισκευή των κατοικιών, ενώ  έχει μοιραστεί περίπου το 70-80% των επιδομάτων που είχαν υποσχεθεί. Ακόμα και των επιδομάτων άμεσης ανάγκης. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και οργάνωση. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία δεν έχουν λυθεί στην τοπική μας κοινωνία.
Τα κορμοδέματα που θα έπρεπε να έχουν φτιαχτεί για να προστατέψουν το έδαφος από τη διάβρωση δεν έχουν ολοκληρωθεί (και ήδη είμαστε στη μέση του χειμώνα και προχωράμε προς το τέλος ), ενώ σε πολλά σημεία έχουν φτιαχτεί αναχώματα για την διάβρωση και τις πλημμύρες από κλαδιά κάτι το οποίο δεν είναι ενδεδειγμένο και αποκλείεται να διατηρήσει το έδαφος.

 διαβάστε περισσότερα 
EleftherosTypos.gr
Από το Blogger.