Super League, Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ξελάσπωσε με Φερνάντεθ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Super League, Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ξελάσπωσε με Φερνάντεθ

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ από το 19' με την κεφαλιά του Φερνάντεθ και ο ίδιος παίκτης στο 58' πέτυχε το 0-2 - Από την ΕΡΤ 1 η μετάδοση του αγώνα

Το «ρόδι» για το 2019 έσπασε σήμερα ο Αστέρας, ο οποίος συνέχισε την εκπληκτική παράδοση που διατηρεί κόντρα στον Απόλλωνα, τον κέρδισε (2-0) και στο 9ο παιχνίδι των δύο ομάδων και όχι μόνο πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο νέο έτος, αλλά και βρήκε δίχτυα στην κατηγορία για «παρθενική» φορά στη καινούργια χρονιά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Στάθη, Κοντοέ, Κύργια, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντ' Ούρσο, Γκίνο στον άξονα, τον Μπεντινέλι οργανωτή, τους Ντεφεντερίκο, Ακόστα στα άκρα και τον Ελ Χέλβε στο «9».

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώτσιρα, Βλάχο, Πασαλίδη, Ανχελ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε, Κυριακόπουλο στη μεσαία γραμμή, τους Καλτσά, Φερνάντεθ στα άκρα και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Από το πρώτο λεπτό το ματς ήταν καλό. Είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειξαν διατεθειμένες να βγουν μπροστά και να «κυνηγήσουν» το γκολ. Υπήρχε όμως μία «διαφορά». Ο Απόλλων έφτανε με αξιώσεις μέχρι τα καρέ του Παπαδόπουλου, αλλά με εξαίρεση δύο καλά γυρίσματα των Μπεντινέλι (7'), Ακόστα (45'+1') που «έκοψαν» οι Μαρτίνες και Βαλιέντε αντίστοιχα, δεν απείλησε με «καθαρή» φάση. Ο Αστέρας από την πλευρά του διέθετε και την ουσία, αφού σε αυτό το διάστημα άνοιξε το σκορ με τον Φερνάντεζ (19', σέντρα Καλτσά, ωραία κεφαλιά του Ισπανού) και έβγαλε ευκαιρίες με τους Βαλιέντε (15', σουτ, έδιωξε ο Χουάντερσον) και Μανιά (38', ο Καλτσάς τον βρήκε ωραία στην κόντρα, εκείνος ξεμαρκαρίστηκε, αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε το σουτ του με τις γροθιές).

Το δεύτερο μισό άρχισε με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να δείχνει δραστήρια. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά και πάλι της έλειπε η τελική προσπάθεια. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 58' ο Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε τη νέα της ανασταλτική αδράνεια, σκόραρε με πλασέ και το παιχνίδι ουσιαστικά «τελείωσε» εκεί.

Το υπόλοιπο διάστημα... προσφέρονταν για δοκιμές (π.χ. ο Αστέρας «γύρισε» τον σχηματισμό του σε «καθαρό» 4-2-3-1), ο Μανιάς στο 67' με προβολή «άγγιξε» το 3-0, ενώ ο Οριουέλα στο 77' έστειλε με κεραυνό την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ετσι ο Απόλλων δεν κατάφερε να... ξαναμπεί στο ματς, παρότι και στα τελευταία λεπτά έφτασε 2-3 φορές με καλές προϋποθέσεις στα καρέ των Αρκάδων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

MVP: Ο Φερνάντες. Πέτυχε δύο γκολ, εκείνο του 58' με ατομική προσπάθεια και αυτόματα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς.

Στο ύψος του: Οι Καλτσάς, Ιγκλέσιας. Ο πρώτος ήταν αρκετά δραστήριος, πήρε πρωτοβουλίες, δημιούργησε το πρώτο τέρμα του Αστέρα, έφτιαξε παιχνίδι και με εναλλαγές μπάλας (π.χ. στο 38' στη φάση του Μανιά) και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Οπως και ο Αργεντινός χαφ που ήρθε από τον πάγκο, αλλά ήταν κομβικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντ' Ούρσο. Ο 21χρονος δεν κατάφερε να «βοηθήσει» στο δημιουργικό σκέλος, ενώ και ανασταλτικά είχε θέματα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντεφεντερικό στη φάση του 19', όπου ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Πιέστηκε από τον Κώτσιρα, έχασε την κατοχή σε ένα επικίνδυνο για τον Απόλλωνα σημείο και ο Καλτσάς «ανενόχλητος» έκανε τη σέντρα για τον Φερνάντες.

Το «στραγάλι»: Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Τζοβάρας και οι βοηθοί του. Αλλωστε το ματς δεν είχε κάποια «δύσκολη» φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, είχε την ουσία και κέρδισε δίκαια. Ο Απόλλων δεν ήταν κακός, όμως υπολείπονταν των Αρκάδων σε όλες τις γραμμές.

Απόλλων Σμύρνης (Τενές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Γκίνο (51' λ.τ. Γαρουφαλιάς), Ντ' ούρσο (73' Ρώσσης), Μπεντινέλι, Ακόστα (55' Ριβέρο), Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε
Αστέρας (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Βλάχος (82' Ματρικάρντι), Κυριακόπουλος (65' λ.τ. Ρόλε), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο (12' λ.τ. Ιγκλέσιας), Καλτσάς, Φερνάντεζ, Μανιάς.
Από το Blogger.