Συναγερμός στην Ιρλανδία: «Νύφη» του ISIS υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας [εικόνες] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συναγερμός στην Ιρλανδία: «Νύφη» του ISIS υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας [εικόνες]

Η 37χρονη Λάιζα Σμιθ ήταν μέλος των Ιρλανδικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2011, αλλά αποχώρησε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, ενώ το 2015 πήγε στη Συρία μετά τη διάλυση του γάμου της
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία η αποκάλυψη ότι μια νύφη του ISIS, που συνελήφθη από υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία, είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και μάλιστα στο αεροσκάφος του Ιρλανδού πρωθυπουργού!
Η 37χρονη Λάιζα Σμιθ ήταν μέλος των Ιρλανδικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2011, αλλά αποχώρησε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, ενώ το 2015 πήγε στη Συρία μετά τη διάλυση του γάμου της.
Σύμφωνα με ιρλανδικά ΜΜΕ η Σμιθ έπεσε μαζί με τον ηλικίας δύο ετών γιο της τις τελευταίες μέρες στα χέρια μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) καθώς σφίγγουν τον κλοιό στο τελευταίο κομμάτι εδάφους που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
Συγγενείς της ανέφεραν ότι η 27χρονη είχε έρθει σε επαφή μαζί τους τον περασμένο μήνα ζητώντας χρήματα για να μπορέσει να το σκάσει στην Τουρκία κι εκείνοι αποτάνθηκαν για βοήθεια στην ιρλανδική κυβέρνηση. Η Σμιθ είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης προτού ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία, όπου υπηρέτησε επί δύο χρόνια ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Ιρλανδίας, επί πρωθυπουργίας Μπέρτι Άχερν. Γνώρισε και παντρεύτηκε στη Συρία έναν Βρετανό, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε πριν από δύο μήνες.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 3 Μαρτίου στο δίκτυο ITV News με το πρόσωπο καλυμμένο πίσω από μπούρκα και δηλώνοντας Βρετανίδα, η Σμιθ είχε πει ότι το «χαλιφάτο» «δεν έχει πεθάνει ακόμη», αλλά τελειώνουν οι προμήθειες στο τελευταίο προπύργιό του. «Ο κόσμος δεν έχει τρόφιμα. Πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, όλα είναι πανάκριβα, δεν ξέρω πώς θα επιζήσουν. Το ηθικό είναι πεσμένο. Κάποιοι αντέχουν, άλλοι θέλουν να φύγουν. Κάποιοι πεινούν κι είναι απηυδισμένοι, άλλοι όχι».
Η Σμιθ μίλησε για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ το 2011, ενώ παλαιότερα ήταν ένα κορίτσι που σύχναζε σε πάρτι και «τα έκανε όλα, έπινε, κάπνιζε, ναρκωτικά, τα πάντα». Τι ήταν όμως, αυτό, που την προσέλκυσε στο «Ισλαμικό Κράτος»; «Απαγορευόταν η μουσική, το κάπνισμα, οι καυγάδες, το πιοτό, η πορνεία… Είναι ωραία μια καθαρή ζωή σαν κι αυτή, αυτό θέλεις, αλλά μερικές φορές δεν είναι έτσι», δήλωσε.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι γνωρίζει «τις πληροφορίες περί μιας Ιρλανδής που κρατείται στη βόρεια Συρία», αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της. Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι ξέρει για μια Ιρλανδή «που ριζοσπαστικοποιήθηκε και έφυγε πριν από 3-4 χρόνια από την Ιρλανδία. Ήταν παλαιότερα μέλος των ενόπλων δυνάμεων», αλλά δεν επιβεβαίωση τα περί κράτησής της.
Από το Blogger.