J P Morgan, University Queensland και Fauci: Για να βρεθεί αξιόπιστο εμβόλιο θα απαιτηθούν 12 με 16 μήνες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

J P Morgan, University Queensland και Fauci: Για να βρεθεί αξιόπιστο εμβόλιο θα απαιτηθούν 12 με 16 μήνες

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, προβλέπει ότι «θα χρειαστούν 12-16 μήνες για να τεθεί σε μαζική παραγωγή ένα εμβόλιο» για τον κορωνοιό
Ενώ πληθαίνουν οι αναφορές ότι οι φαρμακοβιομηχανίες είναι κοντά σε ένα φάρμακο που θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του κορωνοιού, το εμβόλιο φαίνεται να είναι μακριά.
Η J P Morgan, ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και University Queensland αναφέρουν ότι το εμβόλιο για τον κορωνοιό είναι μακριά από 12 έως 16 μήνες.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, προβλέπει ότι «θα χρειαστούν 12-16 μήνες για να τεθεί σε μαζική παραγωγή ένα εμβόλιο» και ότι οι ΗΠΑ θα περάσουν από φάσεις έξαρσης και ύφεσης του κορωνοιού που μπορεί να απαιτήσουν ακόμη και lockdown σε κάποιες Πολιτείες.
Ωστόσο, μετά από τολμηρές προβλέψεις για φάρμακα που φημολογείται ότι είναι «πολύ κοντά», ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, ο οποίος είναι επικεφαλής στην ειδική ομάδα του Προέδρου Trump, υποστήριξε ότι ένα εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο σε 12-18 μήνες
Και ενώ ο Fauci έχει κατηγορηθεί ότι βασίζεται σε πολύ απαισιόδοξα μοντέλα, ενώ συμβουλεύει τον Πρόεδρο Trump μπορεί να έχει υποβαθμίσει το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων.
Σύμφωνα με ανάλυση του ABC της Αυστραλίας, η δημιουργία ενός εμβολίου μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη για διάφορους λόγους, κυρίως γιατί  ο συγκεκριμένος κορωνοιός «θέτει προκλήσεις που οι επιστήμονες δεν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν».
Σύμφωνα με τον Ian Frazer του Πανεπιστημίου του Queensland – ο οποίος συμμετείχε στη δημιουργία του εμβολίου HPV, οι κορωνοιοί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργήσουν ασφαλή εμβόλια επειδή ο ιός μολύνει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, το οποίο το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα ικανό να προστατεύσει.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ανώτερη αναπνευστική οδός μας είναι μια δύσκολη περιοχή για ένα εμβόλιο.
Είναι ένα ξεχωριστό ανοσοποιητικό σύστημα, αν θέλετε, το οποίο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο από την τεχνολογία εμβολίων, δήλωσε ο καθηγητής Frazer στην έκθεση υγείας.
Παρ΄ ότι το ανώτερο αναπνευστικό μας σύστημα είναι μέσα στο σώμα μας, θεωρείται ως μια εξωτερική επιφάνεια για σκοπούς ανοσοποίησης.
Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις εμβόλιο για να σκοτώσεις έναν ιό στην επιφάνεια του δέρματός σου, αυτό δεν γίνεται.
Με άλλα λόγια, επειδή η άνω αναπνευστική οδός είναι ουσιαστικά «έξω» από το σώμα και το εξωτερικό στρώμα (επιθηλιακών) κυττάρων είναι το φυσικό μας εμπόδιο στους ιούς, είναι δύσκολο να παράγουμε μια ανοσία που μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Το περίπλοκο είναι ότι εάν ένα εμβόλιο προκαλεί ανοσοαπόκριση που δεν ωφελεί τα κύτταρα στόχους, το αποτέλεσμα θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι χειρότερο.
Ένα από τα προβλήματα με τα εμβόλια κορωνοιού στο παρελθόν ήταν ότι όταν η ανοσοαπόκριση περνά στο σημείο όπου τα μολυσμένα με ιό κύτταρα αυξάνονται.
Έτσι, η ανοσοποίηση με το εμβόλιο του κορωνοιού SARS προκάλεσε, σε ζώα, φλεγμονή στους πνεύμονες που διαφορετικά δεν θα υπήρχε αν το εμβόλιο δεν είχε δοθεί.
Τα αντισώματα, εν τω μεταξύ, δεν διαρκούν για πάντα
Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει αντισώματα για την εξουδετέρωση απειλών όπως ιών.
Με τον κορωνοιό, αυτοί που έχουν μολυνθεί έχουν δείξει διαφορετικούς βαθμούς παραγωγής αντισωμάτων – μερικοί αδύναμους και μερικοί ισχυρούς.
Ωστόσο, τα αντισώματα δεν διαρκούν για πάντα.
Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι η φυσική ανοσία δεν θα διαρκεί πολύ.
Τα καλά νέα είναι ότι εάν μολυνθείτε ξανά με τον ιό για δεύτερη φορά μερικούς μήνες, πιθανότατα θα υπάρχει αρκετή ανοσία για να μην αρρωστήσετε σοβαρά.
Εμβόλια υπό ανάπτυξη
Οι τρέχουσες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας θεραπείας όπως κάνουμε με τη γρίπη, έως τη χρήση mRNA για την δημιουργία  αντισωμάτων.
Πολλοί θα αποτύχουν πριν βρεθεί μια επιτυχημένη θεραπεία, σύμφωνα με την έκθεση.
Η πρόβλεψη του καθηγητή Frazer είναι ότι ο πιο πιθανός υποψήφιος θα είναι ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί ένα μέρος του ιού που συνδέεται με μια χημική ουσία για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση.
Αυτός ο τύπος εμβολίου υπήρξε επιτυχής σε ζώα για κορωνοιούς στο παρελθόν και εκεί φυσικά διατίθενται σε μεγάλο βαθμό αυτή τη στιγμή τα περισσότερα χρήματα.
Ένα άλλο είδος εμβολίου θα ήταν απλώς αντίσωμα που θα μεταφερθεί από κάποιον που είχε ήδη μολυνθεί και είχε ξεπεράσει την μόλυνση.
Ένα τέτοιο είδος εμβολίου δοκιμάστηκε με SARS το 2003 σε πιθήκους οι οποίοι είχαν άσχημη ανοσοαπόκριση, γι ‘αυτό πολλές ομάδες που εργάζονται σε ένα εμβόλιο για το Sars-CoV-2 αναζητούν πολύ συγκεκριμένα αντισώματα.
Όλες οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εστιάζουν στον κορωνοιό, ώστε να σπάσουν τον κώδικα και να αναπτύξουν ένα επιτυχημένο εμβόλιο.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε εμβόλια κατά του HIV και του καρκίνου παρά τις προσπάθειες δεκαετιών.
Οι δοκιμές ασφάλειας στους ανθρώπους θα πρέπει να είναι αρκετά εκτεταμένες προτού σκεφτούμε να εμβολιάσουμε μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη εκτεθεί στον κορωνοιό σύμφωνα με τον Frazer ώστε να αποτραπούν παρενέργειες που όπως μας θυμίζει η ιστορία ενίοτε είναι χειρότερες από την ασθένεια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/global%20infection%20rate_2.jpg?itok=JkuaM4BM
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/coronavirus_2.PNG?itok=y69nZHrk
www.bankingnews.gr
Από το Blogger.