Η Τουρκία στέλνει δεκάδες άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα στο Ιντλίμπ (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία στέλνει δεκάδες άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα στο Ιντλίμπ (βίντεο)


Στις 3 Ιανουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν μεγάλες ενισχύσεις στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Idlib.

Σύμφωνα το southfront.org, πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι οι ενισχύσεις, που περιελάμβαναν δεκάδες άρματα μάχης και άλλα οχήματα, αναπτύχθηκαν στο όρος al-Zawiya στα νότια της επαρχίας Idlib.

Οι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν μέρος των ενισχύσεων, που αποτελείται από αρκετά καλυμμένα άρματα μάχης, πιθανότατα M60, και τεθωρακισμένα BMC Kirpi .


 

Το όρος al-Zawiya ελέγχεται από τον Hay’at Tahrir al-Sham, τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Το Τουρκικό Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης διατηρεί επίσης παρουσία εκεί.


 

Ο τουρκικός στρατός ενισχύει τα στρατεύματά του στο βουνό al-Zawiya τους τελευταίους δύο μήνες. Αρκετές νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

Πέρυσι, αρκετές αναφορές ανέφεραν ότι ο τακτικός στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίγεια επίθεση στο όρος al-Zawiya. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την πρόσφατη τουρκική ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Οι τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες διατηρούν περισσότερες από 60 θέσεις στην επαρχία Idlib, όχι μόνο δεν λαμβάνουν πραγματική δράση εναντίον τρομοκρατών που δρουν στην περιοχή, αλλά στην ουσία τους ενισχύουν και τους υποστηρίζουν.

Εκτιμάται ότι αυτό μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε νέα στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή, μεταξύ Συρίας-Τουρκίας, με πιθανή εμπλοκή και της Ρωσίας. 

Από το Blogger.