Επιταγές: Έως 22 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για να μην σφραγιστούν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Επιταγές: Έως 22 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για να μην σφραγιστούν

Επιταγές: Έως 22 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για να μην σφραγιστούν

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες. Σύμφωνα με διευκρινίσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι υπόχρεοι προς πληρωμή αξιογράφων που διαθέτουν ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων θα πρέπει να τα δηλώσουν έως την προσεχή Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021.

Έως εκείνη την ημερομηνία δεν θα επιτρέπεται η εμφάνιση/ πληρωμή/ σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων. Από την 23η Φεβρουαρίου 2021 και μετά δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε δήλωση και τα αξιόγραφα για τα οποία δεν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η κατά τα προαναφερόμενα δήλωση θα εμφανίζονται/ πληρώνονται/ σφραγίζονται κανονικά.

Η ίδια διαδικασία δήλωσης των αξιογράφων θα ισχύει και για επιχειρήσεις οι ΚΑΔ των οποίων θα συμπεριληφθούν στους προστατευόμενους εντός του Φεβρουαρίου 2021, όπως επίσης και σε περίπτωση έκδοσης νεότερης Υπουργικής Απόφασης λόγω μεταβολής του απαιτούμενου ποσοστού μείωσης κύκλου εργασιών που θα πρέπει να πληρείται για την υπαγωγή στη ρύθμιση ή μεταβολή της περιόδου υπολογισμού της μείωσης κύκλου εργασιών. Η δήλωση θα υποβάλλεται εντός έξι εργάσιμων ημερών από την επομένη της διαβίβασης των αρχείων της ΑΑΔΕ με τα ΑΦΜ των δικαιούχων πελατών στις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει την αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή (με ημερομηνία πληρωμής από 25/1/2021 έως 28/2/2021) κατά 75 ημέρες.

 

Από το Blogger.