«Άναψε» φωτιές ο Σύψας – Tώρα αδειάζει την κυβέρνηση για το lockdown και τις μάσκες (video) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

«Άναψε» φωτιές ο Σύψας – Tώρα αδειάζει την κυβέρνηση για το lockdown και τις μάσκες (video)

«Άναψε» φωτιές ο Σύψας – Tώρα αδειάζει την κυβέρνηση για το lockdown και τις μάσκες (video)

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας προκαλώντας έκπληξη στους πολίτες.

Ο  καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών τόνισε ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε να βγουν οι μάσκες, ενώ στράφηκε κατά των πολιτικών προσώπων που διαβεβαιώνουν νυχθημερόν ότι η χώρα δεν πρόκειται να μπει ξανά σε lockdown.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος, ο καθηγητής έκρουσε των κώδων του κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα και τις μάσκες, τονίζοντας ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να φορούν οι πολίτες μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Η Επιτροπή κρίνοντας τη κατάσταση της χώρας, κρίνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας. Παρακαλώ παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κ. Παπαευαγγέλου. Η Επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνω από το σπίτι, όπως παίρνουμε τα κλειδιά μας, παίρνουμε και τη μάσκα μας. Το αν για κάποιον λόγο είδαμε 8στηλους τίτλους ‘πετάμε τις μάσκες’ αυτό δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει εντολή ”βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους”» ξεκαθάρισε «αδειάζοντας» ουσιαστικά την κυβέρνηση.

«Μεταφέρθηκε λάθος μήνυμα»

Σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα η Επιτροπή έδωσε μόνο μια «μικρή χαλάρωση»: «Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος το μήνυμα στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Η μετάλλαξη είναι εδώ. Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή, ποτέ! Το λέω με σαφήνεια. Η Επιτροπή έδωσε μια μικρή χαλάρωση όταν είσαι σε μια περιοχή χωρίς συγχρωτισμό τότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα».

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν θα μπει ξανά λουκέτο στη χώρα, αλλά θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους. Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι αυτό;

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι είναι πιθανόν η θεωρηθεί επιβεβλημένο το σενάριο του lockdown και ότι καλό είναι οι πολιτικοί να μην σπεύδουν να το διαψεύσουν: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη. Όλα εξαρτώνται από το αν θα πιεστεί το σύστημα Υγείας. Αν έχουμε 4-5 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι και πιεστεί το σύστημα Υγείας μπορεί να αναγκαστεί η Πολιτεία να πάρει έκτακτα μέτρα. Έχουν γίνει πολλές φορές τέτοιες δηλώσεις και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να μην γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Θα δούμε λοιπόν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της Επιτροπής, στα μέσα Αυγούστου θα παρατηρηθεί έκρηξη κρουσμάτων και το 4ο κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα: «Είναι θέμα χρόνου να έρθει το 4ο κύμα στην Ελλάδα. Γύρω στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Θα φοβόμουν να είμαι ανεμβολίαστος ενώ έρχεται 4ο κύμα. Μου κάνει εντύπωση πώς μερικοί άνθρωποι παίρνουν τεράστιο ρίσκο να μένουν ανεμβολίαστοι. Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν, καμία ηλικία δεν είναι άτρωτη».

Λουκέτο και στα σχολεία;

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και την επιστροφή τους στα θρανία, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ωστόσο δεν απέκλεισε νέο «λουκέτο» στα σχολεία: «Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα».

 

Από το Blogger.