Ο Πούτιν χαρακτήρισε «Σχεδιασμένη πρόκληση» Απο την Δύση Η πρωινή επίθεση με drones κατά της Μόσχας Θα συντρίψουμε τα κέντρα λήψης αποφάσεων του Κιέβου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ο Πούτιν χαρακτήρισε «Σχεδιασμένη πρόκληση» Απο την Δύση Η πρωινή επίθεση με drones κατά της Μόσχας Θα συντρίψουμε τα κέντρα λήψης αποφάσεων του Κιέβου

 

O  Poutin charaktirise «Schediasmeni proklisi» Apo tin Dysi I proini epithesi

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε ως τρομοκρατική ενέργεια την πρωινή επίθεση με drones κατά της Μόσχας και έκανε λόγο για «σχέδιο», το οποίο έχει ως στόχο να προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. 

«Οι προσπάθειες να προκληθεί αντίδραση από τη Ρωσία και να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο είναι ανησυχητικές, οι Ουκρανοί πολίτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Ήταν προβοκάτσια», τόνισε ο Πούτιν και πρόσθεσε:

«Έχουμε ήδη μιλήσει για τις δυνατότητες χτυπήματος στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Φυσικά σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας που χτυπήθηκε πριν από δύο-τρεις μέρες.

Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και των επιθέσεων σε κτίρια κατοικιών. Αυτό είναι, φυσικά, ένα σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Γενικά είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει για να σφραγιστεί η αεράμυνα της πρωτεύουσας και θα το κάνουμε. Αλλά δεν ανησυχώ τόσο για αυτό όσο για προσπάθειες να προκαλέσω μια απάντηση από τη Ρωσία. Προφανώς είναι σχεδιασμένο. Μας προκαλούν να απαντήσουμε με ανάλογες πράξεις. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος επιτέθηκε Δύση και το ΝΑΤΟ. «Το έδαφος που ονομάζεται Ουκρανία ελέγχθηκε από την αρχή (μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ) από ανθρώπους που καθοδηγούνταν από τη Δύση. Και αυτοί δημιούργησαν ένα αντιρωσικό πνεύμα σε αυτό το έδαφος».

«Δεν εξαπολύσαμε εμείς τον πόλεμο του 2014 – το καθεστώς του Κιέβου ήταν αυτό που ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Και δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί μεγαλοεπιχειρηματίες. Μια άλλη επιβεβαίωση αυτού είναι η επίθεση σε ειρηνικές εγκαταστάσεις στη Μόσχα σήμερα το πρωί» πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν, η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει στον πόλεμο που εξαπέλυσε το ουκρανικό καθεστώς στο Ντονμπάς, με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Χτυπούμε το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, ακριβώς σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών ή σε αποθήκες με πυρομαχικά», συνέχισε ο Πούτιν.

Από το Blogger.