Ο E.Mασκ: Έβαλε «φραγμό» στις ημερήσιες αναρτήσεις που μπορεί κάποιος να διαβάσει στο Twitter (upd) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ο E.Mασκ: Έβαλε «φραγμό» στις ημερήσιες αναρτήσεις που μπορεί κάποιος να διαβάσει στο Twitter (upd)

O  E.Mask: Evale «fragmo» stis imerisies anartiseis pou borei kapoios na diavasei sto Twitter (upd)

 

Εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούν να διαβάσουν tweets εξαιτίας των αλλαγών που ανακοίνωσε και εφάρμοσε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Έλον Μασκ απο χθες όταν και το ανέφερε για πρώτη φορά.

Ο Έλον Μακ έκανε γνωστό μέσω μιας ανάρτησης του ότι Twitter εφάρμοσε προσωρινά όρια ανάγνωσης για να αντιμετωπίσει τα «ακραία επίπεδα» εξαγωγής-συλλογής δεδομένων (data scraping) και χειραγώγησης του συστήματος.

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα, είπε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται στην ανάγνωση 600 και 300 αναρτήσεων την ημέρα αντίστοιχα.

Αυτό παρατηρείται μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι θα απαιτήσει από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν τα tweets, μια κίνηση που ο Μασκ χαρακτήρισε την Παρασκευή «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης».

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι εκατοντάδες οργανισμοί ή και περισσότεροι αποσπούν δεδομένα του Twitter «εξαιρετικά επιθετικά», επιδρώντας στην εμπειρία του χρήστη.

Ο Μασκ είχε εκφράσει νωρίτερα τη δυσαρέσκειά του για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, η ιδιοκτήτρια του ChatGPT, για τη χρήση των δεδομένων του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους.

Στη σχετική ανάρτηση, ο Μασκ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πόσο θα κρατήσει η εφαρμογή του.

Όπως είναι λογικό πολλοί χρήστες, όσοι μπορούν ακόμα να γράψουν, σχολιάζουν την απόφαση το Έλον Μασκ. Πάντως, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν στην κατάσταση με χιούμορ.

Από το Blogger.