Ο Μητσοτάκης θέλει να «προκαλέσει» Σαμαρά - Ανδρουλάκη και επιλέγει Στουρνάρα από ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο Δημοκρατίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Ο Μητσοτάκης θέλει να «προκαλέσει» Σαμαρά - Ανδρουλάκη και επιλέγει Στουρνάρα από ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο Δημοκρατίας

O Mitsotakis thelei na «prokalesei» Samara - Androulaki kai epilegei



 O Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να προτείνει τον Γιάννη Στουρνάρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το σκεπτικό του είναι το εξής: Με την πρόταση αυτή θα πικάρει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, τον άνθρωπο που έκανε υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα και στην συνέχεια τον έβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά είναι πλέον εμφανής και συζητιέται πολύ. Ο Μητσοτάκης θέλησε να σηκώσει το γάντι και όποιος ξέρει τον χαρακτήρα και των δύο ανδρών, αυτή η κόντρα θα υποβόσκει για πολύ καιρό ακόμα.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκρουση με τη ΝΔ

Όμως, με την επιλογή του Στουρνάρα ουσιαστικά παγιδεύει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος έχει αποφασίσει να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση. Έχουμε ξαναγράψει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει σε πολλά νομοσχέδια της κυβέρνησης, έχει στηρίξει σε δύσκολα νομοσχέδια όπως με τα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, ο Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και να γίνει ο δεύτερος πόλος εξουσίας, με τη σαφή βοήθεια των εκδοτικών συμφερόντων που έχουν άρει την στήριξή τους στον Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να τον ψηφίσει

Ο Γιάννης Στουρνάρας για όσους δεν γνωρίζουν, στήριξε την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ και διατηρεί στενή σχέση λόγω Σημίτη. Πλέον η Διαμαντοπούλου είναι κοντά στην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και υπολογίζει ότι θα φέρει ψήφους από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ που έχει μετακομίσει στη ΝΔ, είτε ως στελέχη είτε ως κεντρώοι ψηφοφόροι. Όμως, η πρόταση Στουρνάρα από τον Μητσοτάκη χαλάει το γλυκό για το ΠΑΣΟΚ που θα ήθελε λόγω προεδρικής εκλογής να σηκώσει τους τόνους της αντιπολίτευσης και να υπερασπιστεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που στήριξε παλαιότερα.

Δεν περνάει ο Τασούλας από το ΠΑΣΟΚ

Ο Μητσοτάκης αφού δεν μπορεί να αφήσει την Σακελλαροπούλου στην Προεδρία, θέλει να τοποθετήσει πρόσωπο κεντροαριστερής προέλευσης γιατί εξυπηρετεί τον σκοπό τους. Και ο Στουρνάρας είναι ένα πρόσωπο που θα στηρίξουν και οι βουλευτές τους. Αντιθέτως, μία υποψηφιότητα Κωνσταντίνου Τασούλα θα αναζωπυρώσει την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει παρόλο που έχει καλή άποψη για τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής.
Βέβαια, εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Μπορεί ένας κεντρικός τραπεζίτης, ένας τεχνοκράτης να απολαμβάνει τέτοια θεσμική πολιτική θέση; Υποτίθεται ότι οι θέσεις αυτές προορίζονταν για πρόσωπα που έχουν τριφτεί στις πολιτικές θέσεις και στο Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό κάποιοι θεωρούσαν και θεωρούν την δικαστικό Σακελλαροπούλου «κομήτη» που εξυπηρετούσε το σκοπό του Μητσοτάκη. Όμως, πάμε τώρα σε άλλο άκρο. Ένας μη πολιτικός, με θητεία σε τράπεζες θα γίνει ο πρώτος πολίτης της χώρας… Ο Μητσοτάκης παίζει με τους Θεσμούς της χώρας ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση.
Μαξιμιλιανός

bankingnews
Από το Blogger.