Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

I Rosia einai etoimi na anagnorisei tin kyvernisi ton


 Το κοινοβούλιο της Ρωσίας ενέκρινε την Τρίτη (17/12) νόμο, που επιτρέπει την άρση των απαγορεύσεων σε οργανώσεις στο Αφγανιστάν που η Μόσχα είχε θέσει στην «κόκκινη» λίστα, ανοίγοντας τον δρόμο για εξομάλυνση των σχέσεων με τους Ταλιμπάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού και τη λήξη του πολέμου.

Ωστόσο, η Μόσχα έχει σταδιακά εδραιώσει σχέσεις με τους Ταλιμπάν, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει τον Ιούλιο ότι θα χρειαστεί επαρκείς διαβεβαιώσεις για την λειτουργικότητά τους και την σωστή διακρατική σχέση των Ταλιμπάν με τη Ρωσία.


ΠΗΓΗ  pronews

Από το Blogger.