MiG-31: Τα μαχητικά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «έγραψαν ιστορία» στο Βόρειο Πόλο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

MiG-31: Τα μαχητικά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «έγραψαν ιστορία» στο Βόρειο Πόλο

MiG-31: Τα μαχητικά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «έγραψαν ιστορία» στο Βόρειο Πόλο

 τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ρωσία είχε αποφασίσει να αναπτύξει αεροπορικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην Αλάσκα, προκαλώντας την αντίδραση των Αμερικανών αλλά και αρκετών αναλυτών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, αναφορικά με τις προθέσεις της Μόσχας.

Χθες, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «αποκάλυψε» τελικά σε τι αποσκοπούσε αυτή η στρατηγική κίνηση, καθώς έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-31 πραγματοποίησαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Βόρειο Πόλο, τα οποία εξοπλίζονται με τους περίφημους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ρωσίας, Νικολάι Γιεβένοφ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-31 πέταξαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικό, πάνω από τον Βόρειο Πόλο ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε και εναέριος ανεφοδιασμός τους.

MiG-31

Η πτήση των μαχητικών έγινε στο πλαίσιο άσκησης των ρωσικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου μεταξύ άλλων τρία πυρηνικά υποβρύχια «έγραψαν ιστορία» με τον δικό τους τρόπο, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Στόλου Ειρηνικού, τα μαχητικά αεροσκάφη ανέλαβαν στη συνέχεια εντάχθηκαν σε υπηρεσία στην Αρκτική.

Το MiG-31 Foxhound είναι ένας υπερηχητικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το πρώτο μαχητικό τέταρτης γενιάς της σοβιετικής αεροπορίας.

Η πιο πρόσφατη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού είναι το MiG-31BM με μήκος 21,62 μέτρα και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων ενώ φέρει  τέσσερις πυραύλους τύπου R-33 μαζί με δύο δεξαμενές καυσίμου, που του δίνουν την ικανότητα να έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 3.000 χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από: TASS

 

Από το Blogger.