Τέλη Σεπτέμβρη θα ξέρουμε τι θα αλλάξει στα των υδρογονανθράκων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Τέλη Σεπτέμβρη θα ξέρουμε τι θα αλλάξει στα των υδρογονανθράκων


Το έργο της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία προτάσεων αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2018, όπως ορίζεται σε πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ.
Η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 30η Απριλίου, ενώ στην απόφαση γίνεται λόγος για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, περιλαμβανομένων των όρων και των διαδικασιών παραχώρησης των σχετικών δικαιωμάτων που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.
Σημειώνεται ότι στην εν λόγω ομάδα εργασίας συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥ Σπυρίδων Μπέλλας, στελέχη του ΥΠΕΝ και του ΥΠΟΙΚ, καθώς και σύμβουλοι του υπουργού, Γ. Σταθάκη.
Απώτερος στόχος του ΥΠΕΝ είναι αφενός να περιορίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις χρονοβόρες διαδικασίες που καθυστερούν τις έρευνες, αλλά και να εκσυγχρονίσει το σχετικό πλαίσιο, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και αλλαγή του μοντέλου παραχώρησης αν κρίνουμε από παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού.
Ο κ. Σταθάκης είχε τονίσει στην ομιλία του στη Βουλή στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά την κύρωση των συμβάσεων για το θαλάσσιο οικόπεδο και τα 3 χερσαία οικόπεδα σε Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο ότι οι όποιες αλλαγές του μοντέλου θα εξεταστούν και θα εφαρμοστούν στον κατάλληλο χρόνο.
ΠΗΓΗ: ENERGY PRESS
Από το Blogger.