«ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Τι μας περιμένει έως τέλος του χρόνου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

«ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Τι μας περιμένει έως τέλος του χρόνου

Το «ραντεβού» εκατομμυρίων φορολογούμενων με την εφορία έχει ήδη ξεκινήσει με την έναρξη υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στις αρχές Απριλίου. Περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τη φετινή φορολογική δήλωση. Σε 20.000 από αυτούς έχει εκδοθεί χρεωστικό εκκαθαριστικό και θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ.
Ωστοσο, «φοροκαταιγίδα» τώρα ξεκινά… Καθώς έως το τέλος του χρόνου θα κληθούμε να βάλουμε το χέρι «βαθιά» στην τσέπη. Κυρίως οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα πληρώσουν εισφορά επί της εισφοράς.
Συγκεκριμένα:
 Έως και 38% αύξηση στις εισφορές τους θα δουν 1,5 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι αμείβονται με μπλοκάκι γιατί πλέον οι εισφορές δεν θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος όπως ίσχυε πάντα, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους.Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορά επί της εισφοράς που έδωσαν στο κράτος. Ταυτόχρονα καταργούνται οι εκπτώσεις. Ειδικά για το 2018 η εισφορά θα υπολογίζεται στο 85% του εισοδήματος, ώστε να μην γίνει απότομα η εκτόξευση της επιβάρυνσης, αλλά το 2019 θα υπολογιστεί στο 100%.
περίπου 2,6 εκατ. φορολογούμενοι, κυρίως ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από ενοίκια και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά ποσό που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ ο καθένας. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, έως τον τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου

έως το τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 3,2 δις ευρώ. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος ειδική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθεί ο φόρος σε πέντε δόσεις, δηλαδή έως και τον Ιανουάριο 2019
έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ. Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet στα μέσα Νοεμβρίου.
 Επιστήμονες: Αναδρομική εισφορά για Επικουρική και Εφάπαξ. Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί (πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ) θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αναδρομικά το σύνολο των εισφορών του 2017 για επικουρική και εφάπαξ, καθώς το Υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να υπολογίσει την εισφορά που σύμφωνα με τον νόμο ισχύει από την 1.1.2017. Ταυτόχρονα θα πρέπει φυσικά να πληρώσουν και την τρέχουσα εισφορά. Έτσι, κάθε μήνα του 2018 θα πληρώνουν διπλή εισφορά για επικουρική και εφάπαξ.
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και οι φορολογούμενοι, που δεν έχουν μόνο αυτές τις τακτικές φορολογικές υποχρεώσεις. Περίπου 800.000 καλούνται κάθε μήνα να πληρώνουν σε δόσεις παλαιότερες φορολογικές οφειλές τις οποίες και έχουν ρυθμίσει με τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή την πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.
Πηγή: newsbomb.gr
Από το Blogger.