Χάος, συμμορίες και πυροβολισμοί στην Δυτική Αττική με την εγκληματικότητα στο «κόκκινο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Χάος, συμμορίες και πυροβολισμοί στην Δυτική Αττική με την εγκληματικότητα στο «κόκκινο»


Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να έκανε πριν από λίγο καιρό… διθυραμβικά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στην Δυτική Αττική στο Ζεφύρι, ωστόσο φαίνεται πως η εγκληματικότητα δεν έχει μειωθεί στην ευρύτερη περιοχή καθώς χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ δέχτηκαν πυροβολισμούς από ομάδες Ρομά που βρίσκονταν στα… σπίτια τους!
Ολα έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ – ίσως της πιο μάχιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.- ένα ύποπτο όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο εντός του καταυλισμού των Ρομά στα Ανω Λιόσια, μία από τις πιο «επικίνδυνες» περιοχές της Αθήνας, μαζί με το Μενίδι.
Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και ακόμη ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι Ρομά για μία ληστεία που είχε γίνει νωρίτερα στην Πετρούπολη.
Τότε άτομα Ρομά που βρίσκονταν σε διπλανά σπίτια άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών από μπαλκόνια και ταράτσες. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Ελεύθερου Τύπου από τα οχήματα της ομάδας ΟΠΚΕ που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς, αυτοί ήταν δεκάδες, ωστόσο -για καλή τους τύχη- δεν τραυματίστηκε κάποιος αστυνομικός.
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ απάντησαν πυροβολώντας στον αέρα και ζήτησαν ενισχύσεις, κάτι που έγινε άμεσα.
Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ οι δράστες που πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών κατάφεραν να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και ένα τρίτο άτομο, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «τσιλιαδόρος» των δύο συλληφθέντων και εκείνος που ειδοποίησε τους άλλους Ρομά για να πυροβολήσουν τους άνδρες της ΟΠΚΕ.
«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του Δήμου Φυλής όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής.
Εντούτοις, παρά το γεγονός πως αστυνομικοί -που μάχονται καθημερινά με αίσθημα ευθύνης- δέχτηκαν πυροβολισμούς, δεν δόθηκε – χθες το πρωί- καμία εντολή από τη ΓΑΔΑ προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για επιχείρηση και σύλληψη των δραστών, οι οποίοι -από θαύμα- δεν αφαίρεσαν ζωές αστυνομικών.
Οι ίδιοι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο αναφέρουν πως δεν μπορούσαν να κάνουν επιχείρηση γιατί έπρεπε να μεταφέρουν τους δράστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα χρειαζόντουσαν παραπάνω δυνάμεις -όπως π.χ. ΜΑΤ- για επιχείρηση, ενώ για να γίνει η μετακίνησή τους απαιτείται εντολής της ΓΑΔΑ, η οποία δεν δόθηκε ποτέ!

Ενισχύσεις

Παρά το γεγονός πως έφθασαν οι… ενισχύσεις, είναι απορίας άξιον γιατί δεν δόθηκαν σαφείς εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για να κάνουν έφοδο άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά και της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ούτως ώστε να συλληφθούν τελικώς τα άτομα που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.
Οπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι η δεύτερη φορά που Ρομά επιτίθενται κατά αστυνομικών πυροβολώντας τους και δεν γίνεται καμία αστυνομική επιχείρηση.
«Δυστυχώς, η εθελοτυφλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον πρωθυπουργό της χώρας και τα “αποκαλυπτήρια” της νέας αστυνομικής δράσης από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεσκεπάζουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακή και μόνο τακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα στοιχεία που παρέθεσαν οι αστυνομικοί είναι ενδεικτικά καθώς:
  • Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27 επειδή η μία εξ αυτών «έκλεισε» λόγω λειψανδρίας!
  • Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!
Αντιστοίχως, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά:
  • Δύο ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων.
  • Σε συμβολαιογραφεία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.
  • Στη φρούρηση εταιρίας πλειστηριασμών.
  • Στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.
  • Στην Υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.
  • Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.
  • Περίπου 20 αστυνομικοί στη φρούρηση οικίας υποδίκου σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Μίλτος Σακελλάρης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Από το Blogger.