Διώρυγα της Ταϊλάνδης: Ένα έργο που θα φέρει τη Δύση πιο κοντά στην Ασία! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Διώρυγα της Ταϊλάνδης: Ένα έργο που θα φέρει τη Δύση πιο κοντά στην Ασία!

Μια επενδυτική πρόταση που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο εξετάζεται από την Κίνα από το 2015 χωρίς όμως να έχει λάβει την δημοσιότητα που της αρμόζει. Πρόκειται για την σχεδίαση και κατασκευή της Διώρυγας της Ταϊλάνδης μιας πρόταση που η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει συστηματικά και με προσοχή από το 2015.
Η σχεδιαζόμενη διώρυγα πρόκειται εφόσον αποφασιστεί και εγκριθεί να κατασκευαστεί στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης στην περιοχή βόρεια της πόλης Σουράτ Τανί. Η διώρυγα υπολογίζεται ότι θα έχει μήκος 70-102 χλμ ανάλογα με την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί και θα ενώνει τον Κόλπο της Ταϊλάνδης με τη θάλασσα του Ανταμάν.
Εάν τελικά η διώρυγα αυτή κατασκευαστεί θα συντομεύσει η απόσταση μεταφοράς ενεργειακών πόρων από την Μέση Ανατολή στην Κίνα την Ιαπωνία και την Ν. Κορέα κατά 1.200 χλμ ή κατά δύο με τρείς ημέρες ταξιδιού.
Σήμερα τα πλοία που συνδέουν την Μέση Ανατολή με την Άπω Ανατολή αναγκαστικά διασχίζουν τα στενά του Malacca στην Μαλαισία, τα οποία έχουν μήκος 1.000 χλμ, πλάτος 1,6 χλμ (στο στενότερο σημείο) και βάθος 25 μέτρα (στο πιο ρηχό σημείο).
Από αυτά τα στενά περνάνε κατά μέσο όρο 80-90.000 πλοία το χρόνο, ενώ μπορούν να διασχίσουν τα στενά μέχρι και 120.000 πλοία το χρόνο, την στιγμή που το 2025 υπολογίζεται ότι τα στενά θα τα διασχίζουν 140.000 πλοία.
Η προτεινομένη διώρυγα της Ταϊλάνδης θα έχει μήκος μέχρι και 102 χλμ, πλάτος 400 μέτρα και βύθισμα 25 μέτρα και εφόσον κατασκευαστεί και χρησιμοποιείται από τα τάνκερ θα έχει αξιόλογα οικονομικά οφέλη, τα οποία θα φτάνουν στην εξοικονόμηση 350.000 δολαρίων για κάθε πλοίο εκτοπίσματος 100,000 dwt που διασχίζει την διώρυγα.
Η κατασκευή της διώρυγας αυτής αποτελεί μέρος του σχεδίου της Κίνας για το ναυτικό Δρόμο του Μεταξιού και αυτή την περίοδο εξετάζονται οι οικονομικές, περιβαλλοντικές παράμετροι της επένδυσης.

Από το Blogger.