Στην Κρήτη σήμερα Κάρολος-Καμίλα -Κνωσσός, πρόσφυγες, βόλτα στα καφενεία και χορός στην πλατεία του χωριού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στην Κρήτη σήμερα Κάρολος-Καμίλα -Κνωσσός, πρόσφυγες, βόλτα στα καφενεία και χορός στην πλατεία του χωριού

Στην Κρήτη θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν την τριήμερη επίσκεψή τους στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα. 
Μάλιστα το ζευγάρι θα συνοδεύουν 7 τηλεοπτικά δίκτυα της Μεγάλης Βρετανίας. 
Το πριγκιπικό ζεύγος, σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο στην Κνωσσό, όπου θα τους υποδεχθεί η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη και ακολούθως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη».
  • Στις 14:25 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου», όπου και θα ενημερωθεί για τις δράσεις της.Η Καμίλα θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το Οινοποιείο Λυραράκη, περιήγηση στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.
  • Στις 15:15 ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).
  • Η επίσκεψη στην Κρήτη του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης θα ολοκληρωθεί με μετάβαση στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας) για παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • Στις 16:20 αναμένεται η αναχώρησή τους από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση.
Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Κρήτη
  • Τα δώρα που θα λάβει το πριγκιπικό ζεύγος 
Ένα καλάθι γεμάτο στοιχεία που παραπέμπουν στην πολιτισμική παράδοση της Κρήτης με υπομνήσεις όλων εκείνων που έχουν κάνει διάσημο το νησί στα πέρατα του κόσμου, θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr με τη φροντίδα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη αλλά και διάφορων τοπικών φορέων έχουν ετοιμαστεί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας αναμνηστικά δώρα.
Προεξάρχουσα θέση θα έχει αντίγραφο του πήλινου σείστρου των Αρχανών που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο μουσικό όργανο της Ευρώπης.
Επίσης, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραλάβει ένα καλάθι με χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδες, ρακί και αρωματικά βότανα. Επίσης, ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με χαραγμένη στη λάμα του μια μαντινάδα, καθώς και πλήθος διαφόρων βιβλίων για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.
  • Κρητικό γλέντι με τσικουδιές
Στην Πλατεία της Παναγίας, στις Αρχάνες, προς τιμήν του Καρόλου θα στηθεί  μπουφέ με τοπικά προϊόντα.
Εκεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί με τους κατοίκους του χωριού και να περιηγηθεί στα καφενεία (το έχει ζητήσει ο ίδιος), ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν το γλέντι με το χορό που θα στηθεί. 
Μάλιστα, θα υπάρχουν Κρητικοί και Κρητικοπούλες, ντυμένοι με στολές, κατά μήκους του δρόμου όπου θα περάσει ο πρίγκιπας Κάρολος με την δούκισσα Καμίλα.
Στην πλατεία της Παναγίας θα έχουν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης τα οποία θα προσφερθούν στο πριγκιπικό ζεύγος. Παράλληλα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα προς τιμήν τους.
Τέλος, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί τον Αμπελώνα που βρίσκεται στις Αρχάνες όπου και θα ενημερωθεί για τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης.


Από το Blogger.