Θεομηνία «έπνιξε» τη Θεσσαλονίκη Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες καταστροφής! Κινδύνευσαν πολίτες - "Ποτάμια" οι δρόμοι - 24 ώρες χωρίς νερό - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (ΒΙΝΤΕΟ)


Τις πληγές της μετράει η Θεσσαλονίκη, σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη και προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα, ενώ λίγο έλειψε να υπάρξουν και θύματα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.
Εξαιτίας των πυκνών βροχοπτώσεων που προκλήθηκαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας, η εικόνα στο ιστορικό κέντρο αλλά και σε αρκετές περιοχές των όμορων δήμων ήταν αποκαρδιωτική, με πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικίων και καταστήματα, με αρκετές περιοχές να παραμένουν ακόμη και σήμερα χωρίς νερό, ενώ βλάβη σημειώθηκε και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αρκετά σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή (11/05/2018).


Χωρίς νερό μέχρι σήμερα το απόγευμα αρκετές περιοχές
Μέχρι και σήμερα το απόγευμα δεν θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους, ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΥΑΘ:
«Μέχρι αύριο (11/05/2018) το απόγευμα δε θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση.
Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.
Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση.
Έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς.
Παρακαλούμε και ευχαριστούμε για την κατανόηση των καταναλωτών. Η ασφάλεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη».
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση
Εν τω μεταξύ, τις πρώτες βραδινές ώρες αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.
Λόγω της κακοκαιρίας και της εισροής υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης στο κέντρο της πόλης.
Μέχρι και αργά το απόγευμα, οι βασικές περιοχές που παραμένουν εκτός τάσης είναι από την πλατεία Βαρδαρίου και τις αρχές της Εγνατίας οδού έως το Λιμάνι, σε τμήματα πέριξ των οδών Βενιζέλου & Ίωνος Δραγούμη κάτωθεν της Εγνατίας οδού, σε τμήματα πέριξ της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Εθνικής Αμύνης καθώς και σε τμήματα πέριξ της οδού Μοναστηρίου πλησίον της πλατείας Βαρδαρίου.
Ποτάμια… οι δρόμοι
Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.


 διαβαστε περισσοτερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.