Κλείδωσε η ημερομηνία για την ιστορική σύνοδο Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Κλείδωσε η ημερομηνία για την ιστορική σύνοδο Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα το πού και το πότε

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο που θα διεξαχθεί η επίσημη συνάντηση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

«Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και εμού θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Θα προσπαθήσουμε και οι δύο να την κάνουμε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Παγκόσμια Ειρήνη!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει επίσημη ανακοίνωση για την ιστορική σύνοδο από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πληροφορία ότι το μέρος θα είναι η Σιγκαπούρη είχε κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Στις ΗΠΑ οι τρεις Αμερικανοί που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα και απελευθερώθηκαν

Σήμερα το μεσημέρι, στα πάτρια εδάφη επέστρεψαν οι τρεις Αμερικανοί που απελευθερώθηκαν από τη Βόρεια Κορέα. Η απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων θεωρήθηκε ευρέως ως ένδειξη καλής θέλησης από την Πιονγκγιάνγκ ενόψει της ιστορικής συνόδου.
Το αεροπλάνο που μετέφερε τους 3 Αμερικανούς, οι οποίοι απελευθερώθηκαν μετά το ταξίδι που έκανε στην Πιονγκγιάνγκ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους έξω από την Ουάσινγκτον. Τους τρεις άντρες καλωσόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ οι ίδιοι αποβιβάστηκαν σε αεροπορική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον, ευχαριστώντας τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια επιβιβάστηκαν για μερικά λεπτά στο αεροπλάνο, το οποίο έφτασε γύρω στις 02:40 πμ τοπική ώρα (09:40 ώρα Ελλάδος) στη βάση Άντριους. Στη συνέχεια βγαίνοντας από το αεροπλάνο οι τρεις άνδρες έσφιξαν το χέρι του προέδρου και χαιρέτισαν τους δημοσιογράφους που τους περίμεναν και τους στρατιωτικούς.

Από το Blogger.