Η ΕΕ παρακαλάει τον Τραμπ! Τρέμει για την απόφαση του… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η ΕΕ παρακαλάει τον Τραμπ! Τρέμει για την απόφαση του…

Οριστική εξαίρεση από τους δασμούς των ΗΠΑ ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον παρατείνει «την αβεβαιότητα της αγοράς» με την απόφασή να ισχύσει ως την 1η Ιουνίου η προσωρινή εξαίρεση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και τον Μεξικό.

«Η αμερικανική απόφαση παρατείνει την αβεβαιότητα της αγοράς, η οποία ήδη επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις», τόνισε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας ότι «η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και οριστικά από τα μέτρα αυτά διότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Η αυξημένη παραγωγή στους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου δεν προέρχεται από την ΕΕ.
Αντίθετα στη διάρκεια των τελευταίων μηνών η ΕΕ έχει συνεργαστεί σε όλα τα πιθανά επίπεδα με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους της προκειμένου να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα».
«Ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον από μια κλιμάκωση» του εμπορικού πολέμου», δήλωσε από τη μεριά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο εκτίμησε ότι είναι «ιδιαίτερα σημαντικό η ΕΕ να συνεχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ» και διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα συζητήσει με τα κράτη μέλη για τη στάση που πρέπει να τηρήσει».
Από το Blogger.