Ε.Σνόουντεν: «Η διευθύντρια της CIA συμμετείχε σε βιασμό κρατουμένου και κακοποίηση εγκύου γυναίκας»


Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της νέας διευθύντριας της CIA προχώρησε ο Ε.Σνόουντεν ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της NSA που έχει καταφύγει στην Ρωσία, ο οποίος είπε πως η Τζίνα Χάσπελ συμμετείχε σε πρόγραμμα βασανισμού ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε στο στομάχι, ένας άντρας που βιάστηκε πρωκτικά με τα ίδια τα γεύματα που δεν δεχόταν να φάει και ένας ακόμα άντρας τον πάγωσαν μέχρι θανάτου ενώ ήταν αλυσοδεμένος.
Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη τον διορισμό της Τζίνας Χάσπελ στην ηγεσία της CIA, παρά τον αμφιλεγόμενο ρόλο της στα προγράμματα ανακρίσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η Χάσπελ, ηλικίας 61 ετών, με καριέρα 33 ετών στην CIA, ήταν η υποψήφια που είχε προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και την υποψηφιότητά της στήριξαν έξι στελέχη των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών. Δύο Ρεπουμπλικάνοι την καταψήφισαν.
Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ τουίταρε για να συγχαρεί τη νέα διευθύντρια
Από την άλλη πλευρά, ο Έντουαρντ Σνόουντεν προχώρησε σε αποκαλύψεις για τη νέα διευθύντρια της CIA και τη συμμετοχή της σε βασανιστήρια.
Μάλιστα, όπως γράφει σε tweet, η ίδια η Χάσπελ συνέταξε την εντολή με την οποία καταστράφηκαν οι 92 κασέτες, αποδεικτικά στοιχεία του προγράμματος βασανισμού της CIA.
Να σημειώσουμε πως εκτενές άρθρο για τα πεπραγμένα της Χάσπελ έχει δημοσιεύσει και οέγκυρος The Intercept
Όπως αναφέρει ο Intercepr «Το Μάϊο του 2013, ο αρθρογράφος της Washington Post Greg Miller αναφέρει πως ο επικεφαλής των μαύρων επιχειρήσεων της CIA καρατομήθηκε από την θέση του ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης από τον τότε διευθυντή John Brennan.
Όπως στοιχιοθετεί ο Miller αυτός ο αξιωματούχος-τον οποίο η έκθεση δεν κατονομάζει γιατί τότε ήταν μυστική πράκτορας- συμμετείχε στις χειρότερες καταχρήσεις εξουσίας της CIA’ στην εεπχή των βασανιστηρίων επί εποχής Bush
Όπως το θέτει ο Miller, ήταν αναμειγμένη (αποκαλύπτει το φύλο) σε μη σύννομα προγράμματα ανάκρισης και είχε βασικό ρόλο στον βασανισμό κρατουμένων.
Ακόμα πιο ενοχλητικό, ήταν το γεγονός ότι διεύθυνε μια μυστική φυλακή στην Ταΐλάνδη μέρος του δικτύου μαύρων τοποθεσιών της CIA όπου δύο τουλάχιστον κρατούμενοι πέρασαν την διαδικασία του εικονικού πνιγμού όπως αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής της Γερουσίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.