Ξέφυγε πάλι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Εστειλε στον διάολο αξιωματούχο του ΟΗΕ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ξέφυγε πάλι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Εστειλε στον διάολο αξιωματούχο του ΟΗΕ


Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έστειλε στον... διάολο έναν ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ, επειδή δήλωσε ότι απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στις Φιλιππίνες.
«Πείτε του να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις της χώρας μου. Μπορεί να πάει στον διάολο», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στον Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν.
Τον προηγούμενο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης της δικαστού Μαρία Λούρδες Σερένο, την οποία ο Ντουτέρτε έχει χαρακτηρίσει «εχθρό» επειδή έχει καταψηφίσει αμφιλεγόμενες προτάσεις της κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι υπήρξαν παραβιάσεις στον τρόπο διορισμού της.
Την Παρασκευή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν, δήλωσε ότι η αποπομπή της Σερένο στέλνει ανησυχητικό μήνυμα στους άλλους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και στα μέλη της δικαστικής εξουσίας.
Δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος του ΟΗΕ που δέχεται επίθεση από τον Ντουτέρτε. Το 2017 ο πρόεδρος των Φιλιππίνων είχε καταφερθεί εναντίον της Ανιές Καλαμάρ, την οποία είχε προσβάλει και είχε απειλήσει να χαστουκίσει.
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters
Από το Blogger.