Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν απειλεί με στρατιωτική δράση αν το Κατάρ αγοράσει S-400 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν απειλεί με στρατιωτική δράση αν το Κατάρ αγοράσει S-400


Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας απείλησε ότι η χώρα του θα αναλάβει στρατιωτική δράση εάν το Κατάρ αποκτήσει και εγκαταστήσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, έγραψε η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν διακόψει τις διπλωματικές και οικονομικές τους σχέσεις με το εμιράτο του Κατάρ από πέρυσι καθώς κατηγορούν τη Ντόχα ότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία», κάτι που η τελευταία αρνείται.
Το Κατάρ και η Ρωσία υπέγραψαν το 2017 μια συμφωνία στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Ο πρεσβευτής του Κατάρ στη Ρωσία φέρεται να δήλωσε τον Ιανουάριο ότι το εμιράτο συζητάει με τη Μόσχα το ενδεχόμενο να κλειστεί συμφωνία για την αγορά συστοιχιών του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μοντ , ο σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάν απηύθυνε μια επιστολή στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ντόχα και τη Μόσχα και την πιθανότητα το Κατάρ να αποκτήσει και να αναπτύξει τα οπλικά συστήματα αυτά.
«Το βασίλειο είναι έτοιμο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξαλείψει αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης στρατιωτικής δράσης», ανέφερε η επιστολή του σαουδάραβα μονάρχη προ τον Μακρόν, αποκαλύπτει η Μοντ. Κατά το δημοσίευμα, η επιστολή αυτή επιδόθηκε στο Ελιζέ «πρόσφατα». Το ρεπορτάζ δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο Σαλμάν ζητεί στην επιστολή του από τον Μακρόν τη βοήθειά του προκειμένου να προληφθεί η πώληση του συστήματος και να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή, γράφει η εφημερίδα.
Η γαλλική προεδρία και η υπηρεσία Τύπου της σαουδαραβικής κυβέρνησης δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Μοντ.
Από το Blogger.