Νέες απώλειες ο Τουρκικός Στρατός στα βουνά του τουρκικού Κουρδιστάν (vid.)

Νέες απώλειες μετρά ο Τουρκικός Στρατός στα βουνά του Τουρκικού Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη με μαχητές του PKK στην ορεινή περιοχή βόρεια της πόλης Cukurca. Επιπλέον πάλι σύμφωνα με τους Κούρδους οι δυνάμεις τους κατάφεραν να πλήξουν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην επαρχία Βάν χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Η περιοχή της Cukurca όπου έλαβε χώρα η μάχη συνορεύει με το Βόρειο Ιράκ την περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι του Ιράκ στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ήδη δημιουργήσει 11 στρατιωτικά φυλάκια και βάσεις.
Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται μια ενέδρα που πραγματοποίησαν οι Κούρδοι μαχητές του PKK σε περίπολο του Τουρκικού Στρατού τον περασμένο Απρίλιο στην περιοχή Guzê Kurkê στην επαρχία Σιρνάκ. Σύμφωνα με τους Κούρδους κατά την διάρκεια της επιχείρησης αυτής ο Τουρκικός Στρατός έχασε οκτώ στρατιώτες.
Παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Τουρκικού Στρατού σε στόχους του PKK παρά την συνεχιζόμενη εισβολή στο Β. Ιράκ με στόχο την κατάληψη του όρους Qandil όπου βρίσκεται το στρατηγείο της κουρδικής οργάνωσης.
Οι δυνάμεις του PKK συνεχίζουν να δρουν αυτόνομα στην Τουρκία προκαλώντας μικρές όμως συνεχόμενες απώλειες σε ένα Στρατό και μια κοινωνία που βρίσκεται σε πόλεμο για περισσότερα από 32 χρόνια.

Çalakiya Guzê Kurkê, Şirnex – 16’ê Nisanê 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.