Τι γίνεται με τα δάνεια του Μαρινόπουλου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Τι γίνεται με τα δάνεια του Μαρινόπουλου

Μπορεί τελικά να έσωσαν την εργασία τους οι περίπου 12000 εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου μετά την εξαγορά από τον Σκλαβενίτη ωστόσο οι Έλληνες πολίτες αναρωτιόνται ακόμα πως είναι δυνατόν να βούλιαξε αυτή η κραταιά επιχείρηση και τι έγινε με το πακτωλό των δανείων που της είχαν προσφέρει οι τράπεζες.

Σιγή ιχθύος υπάρχει για την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και για το που βρίσκεται το μεγάλο αφεντικό της Μαρινόπουλος ο κύριος Πάνος Μαρινόπουλος που όπως λέγεται ζει κατά κύριο λόγο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ αλλά και στη Ν.Υόρκη σε μια πολυτελή βίλα όπου οι τοίχοι της είναι διακοσμημένοι με το σύμβολο του δολαρίου.α

Αναρωτιόνται μάλιστα οικονομικοί και νομικοί τίτλοι τι έχει γίνει με τα δάνεια τα οποία μέχρι και ένα μήνα πριν τη πτώχευση έπαιρνε η εταιρία. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρία τότε είχε δανειστεί 75 εκατ. Ευρώ. Βέβαια μεγάλο τμήμα διαφόρων δανείων της Μαρινόπουλος επωμίστηκε η Σκλαβενίτης με την εξαγορά, ωστόσο οι τράπεζες για να ολοκληρωθεί το ντιλ τότε και να μην χάσουν όλα τους τα λεφτά διέγραψαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του δανείου που κάποιοι το υπολογίζουν στα 500 εκατ. Ευρώ με αποτέλεσμα να μένει ζωντανό το ερώτημα ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο αυτό.Και φυσικά κανείς δεν υπολογίζει τα ποσά που κουρεύτηκαν προς δημόσιο και οφειλέτες. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς το κούρεμα των οφειλών του Μαρινόπουλου έως και 50% σε όλους ανεξαιρέτως τους προμηθευτές, δημιούργησε δυσθεόρατα προβλήματα οδηγώντας πολλούς από αυτούς στην καταστροφή. Είναι γνωστή η περίπτωση της εταιρίας  του Θεόδωρου Καρυπίδη στον οποίο η οικογένεια Μαρινόπουλου χρωστά 30 εκατ. Ευρώ και ο ίδιος κάνει λόγο για δόλια πτώχευση ζητώντας να διερευνηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Ο ίδιος μάλιστα κατά τη διάρκεια της προσφυγής του στη δικαιοσύνη έχει παρουσιάσει κατάλογο με 65 οφφσορ που έχει η οικογένεια Μαρινόπουλου ζητώντας να διερευνηθούν οι οικονομικές τους καταστάσεις.
CrashOnline.gr
Από το Blogger.