ΕΚΤΑΚΤΟ: Ετοιμάζει ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες η Μόσχα - «Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη χώρα για σας» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ετοιμάζει ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες η Μόσχα - «Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη χώρα για σας»


Ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να αποφεύγουν οι Ρώσοι τουρίστες και επιχειρηματίες την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, λόγω του αντιρωσικού κλίματος που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων, είναι πιθανόν να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα «Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.
Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία υπονομεύει τα εθνικά της συμφέροντα, άρα και οι Ρώσοι πολίτες δεν πρέπει να θεωρούν ασφαλή την χώρα.
Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί απόφαση για τα μέτρα που θα λάβει η ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να εκασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα».
Αν όντως εκδοθεί τουριστική οδηγία θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική, η Πιερία, η Αττική, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη κλπ.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έρχονταν στην Ελλάδα 500.000 επιπλέον Ρώσοι τουρίστες από αυτούς που ήδη έχουν επισκεφθεί το 2018 την Ελλάδα. Από αυτούς ένα ποσοστό της τάξης του 40-60% αναμένεται να επηρεαστεί από την ταξιδιωτική οδηγία, αν τελικά αυτή εκδοθεί και να ακυρώσουν την επίσκεχη στην χώρα μας
Στο Κρεμλίνο, ο ίδιος ο Β.Πούτιν μελετά το ζήτημα και θα λάβει αποφάσεις μετά τον τελικό του Μουντιάλ, αφού στην παρούσα χρονική στιγμή οι Ρώσοι δεν θέλουν να κάνουν κάτι που θα επισκιάσει την λάμψη της διοργάνωσης.
Την προηγούμενη φορά που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία ήταν το 2015 για τη Τουρκία. 
Τότε τα ρωσικά πρακτορεία πρακτορεία ακύρωναν μαζικά τις κρατήσεις.
Δεν αποκλείεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει και όλους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα να φύγουν από τη χώρα «Λόγω του αντιρωσικού κλίματος που καλλιεργεί η κυβέρνηση» αλλά να συστήσει «σε όσους βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
Από το Blogger.