Νέα διέλευση αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα στενά της Ταϊβάν… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Νέα διέλευση αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα στενά της Ταϊβάν…

Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά πέρασαν τα στενά της Ταϊβάν, σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου ασφαλείας. Τα αντιτορπιλικά USS Mustin (DDG-89) και USS Benfold (DDG-65) διέσχισαν το εύρους 110 μιλίων στενών.

«Τα δύο πλοία εκτέλεσαν διέλευση ρουτίνας στα διεθνή ύδατα των στενών της Ταϊβάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στόλου του Ειρηνικού. «Τα αμερικανικά πλοία πέρασαν από την Νότια Σινική θάλασσα στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, όπως κάνουν χρόνια τώρα», κατέληξε ο εκπρόσωπος χωρίς να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.
Επίσης δεν αναφέρθηκε σε τυχόν κινεζικές κινήσεις. Συνήθως τα αμερικανικά πλοία που πλέουν στην περιοχή παρακολουθούνται από κινεζικά πολεμικά. Κινεζικά μέσα ανέφεραν πως υπήρξε παρακολούθηση από κινεζικά σκάφη των αμερικανικών.
«Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ένταση στα στενά της Ταϊβάν. Το κινεζικό ναυτικό παρακολουθούσε την κατάσταση και την είχε υπό έλεγχο», αναφέρουν. Η διέλευση των Benfold και Mustin είναι η πρώτη από τον Ιούλιο του 2017 όταν το αντιτορπιλικό USS John S. McCain (DDG-56) πραγματοποίησε ανάλογη κίνηση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Πεντάγωνο επιθυμεί την πραγματοποίηση περιοδικών διελεύσεων πολεμικών πλοίων από τα στενά της Ταϊβάν ως υποστήριξη στην κυβέρνηση της Ταιπέι, έναντι του Πεκίνου.
Από το Blogger.