Αγώνας του βουλγαρικού Ναυτικού για απόκτηση δύο περιπολικών σκαφών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αγώνας του βουλγαρικού Ναυτικού για απόκτηση δύο περιπολικών σκαφών


Η βουλγαρική βουλή ψήφισε πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών με μεγάλη πλειοψηφία. Στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπεται και η απόκτηση δύο περιπολικών σκαφών πολλαπλών αποστολών για το ναυτικό.
Το κόστος των δύο πλοίων φτάνει τα 585 εκ. δολάρια. Και χάρη στην συντριπτική πλειοψηφία 135 υπέρ έναντι 9 κατά φαίνεται πως αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα προχωρήσει και δεν θα μπλοκαριστεί όπως είχε συμβεί το 2016.
Το βουλγαρικό Ναυτικό αναμένεται να αντικαταστήσει με τα νέα σκάφη παλαιά σοβιετικής κατασκευής πλοία. Το 2004 η Βουλγαρία σχεδίαζε την απόκτηση έξι κορβετών πολλαπλών αποστολών. Σύντομα ο αριθμός των πλοίων μειώθηκε σε τέσσερα και κατόπιν σε δύο και τελικά το πρόγραμμα σταμάτησε.
Επανήλθε στο προσκήνιο το 2016, αλλά τότε η Βουλή αρνήθηκε να το εγκρίνει. Η νέα κυβέρνηση Μπορίσοφ το επανέφερε το 2017. Ωστόσο το βουλγαρικό ναυπηγείο που θα αναλάμβανε τη ναυπήγηση αποσύρθηκε από το πρόγραμμα λόγω περιορισμού των διαθέσιμων πόρων. Τώρα οι πληρωμές θα γίνουν μετά το 2020 και τα τελευταία χρήματα θα δοθούν το 2026!
Από το Blogger.