Οργή των πυροσβεστών απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Οργή των πυροσβεστών απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα


Το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα την οργή των πυροσβεστών απέναντί τους, αποτυπώνει η βρετανική εφημερίδα Observer.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, αναφέρει πως οι Αρχές όχι μόνον ήταν θλιβερά απροετοίμαστες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που πήρε ώθηση από τους ισχυρούς ανέμους, αλλά απέτυχαν να ζητήσουν συγνώμη για την τραγωδία.

«Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν έγιναν σοβαρά επιχειρησιακά σφάλαμτα, αλλά αυτό που δεν λέει είναι ότι έγιναν χιλιάδες μικρά λάθη. Κι όλα αυτά τα λάθη δημιουργήσαν το μεγάλο λάθος και γι’ αυτό είχαμε έναν τέτοιο άνευ προηγουμένου αριθμό θανάτων», τόνισε ενώ επισήμανε πως η Πυροσβεστική ζήτησε εκκένωση της περιοχής αλλά δεν ακούστηκε η εισήγηση.

«Δεν μπορούσαν να απογειωθούν με τέτοιους ανέμους. Αν η μετεωρολογική υπηρεσία είχε αυξήσει το επίπεδο κινδύνου κι είχε εκδώσει προειδοποίηση, τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είχαν πάει σε άλλο αεροδρόμιο. Κι επειδή δεν υπήρξε τέτοια πρόβλεψη, οι πόροι μας ήταν διάσπαρτοι», συμπλήρωσε ο κ. Σταθόπουλος.

«Η αριστερή κυβέρνηση παραπαίει από την καταστροφή», γράφει η Έλενα Σμιθ, ανταποκρίτρια του Observer και του Guardian στην Ελλάδα . «Σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να χτενίζουν στεριά και θάλασσα για να εντοπίσουν αγνοούμενους.

Οι Αρχές φαίνεται ότι υποτίμησαν εξαρχής την έκταση και την ταχύτητα των πυρκαγιών κατά μήκος των ακτών της Αττικής. Όταν οι φλόγες είχαν ήδη καταστρέψει το παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μάτι, όπου ο αριθμός των νεκρών ήταν ο υψηλότερος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε όχι καλά ενημερωμένος για το μέγεθος της καταστροφής, λέγοντας στους Έλληνες μετά από μια συνάντηση στο κέντρο επιχειρήσεων: “Οι συμπολίτες μας είναι σε κίνδυνο... Κάποιοι έχουν παγιδευτεί σε παραλίες. Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα”.

Την Παρασκευή, ο ηγέτης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, αλλά δεν ικανοποίησε τις εκκλήσεις για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, υπουργού Πολιτικής Προστασίας και άλλων αξιωματούχων. Απευθυνόμενος στο υπουργικό του συμβούλιο, επανέλαβε τον ισχυρισμό του Τόσκα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνεται να έδειχναν εμπρησμό. Αλλά, το Σάββατο η μονάδα εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής απέρριψε αυτή τη θεωρία υποστηρίζοντας ότι πολύ πιθανόν η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κάποιον που έκαιγε ξύλα στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, από όπου όπως είναι γνωστό ξεκίνησε η πυρκαγιά».

Από το Blogger.